Sindikat: Vratiti suspendovane radnike Pošte

Savez samostalnih sindikata Srbije traži da JP Pošta Srbije vrati na posao 37 suspendovanih radnika, a kao odgovorne za aktuelnu situaciju i krizu u tom JP sindikat vidi rukovodstvo firme i osnivača, Vladu Srbije.
Sindikat: Vratiti suspendovane radnike Pošte
Foto: 021.rs
Povodom suspendovanja 37 radnika zbog učešća u dvonedeljnom protestu kojim je, navodno, bio blokiran rad dela preduzeća, Predsedništvo SSSS navodi da je za eventualnu štetu, nastalu zbog blokade, najmanje odgovorno nekoliko desetina radnika, koji su van radnog vremena, nekad i noću, protestovali tražeći povećanje plata.
 
Njima preti otkaz, a porodicama ugrožavanje elementarne egzistencije, dok stvarno odgovorna lica ne trpe nikakve posledice, navodi SSSS u saopštenju dostavljenom medijima, te zahteva da radnici budu vraćeni na posao.
 
Istovremeno u Savezu sindikata očekuju da se sagleda odgovornost onih koji su bili dužni da aktivnim odnosom prema problemu zaštite interese preduzeća, odnosno države kao osnivača.
  • Eks

    12.12.2017 10:17
    @OPET JA
    Da si ti pravi privatnik, gledao bi da zapošljavaš radnike a ne da ih otpuštaš.
    Smisao uspeha u biznisu je povećanje radne snage i njihovih plata, kako bi lojalni i dalje ostali kod tebe, jer si zadovoljan i posao ti ide.
    Nije smisao iscediti im zadnju kap a sebi kupovati džipa, dok njima ne daješ plate.
    Nažalost, čitava Srbija, nazovi privatnici i mafija iznad njih je zasnovana na pogrešnim parametrima biznisa.
    Za razliku od tebe, nikad se nisam zvao privatnikom, posle 12 godina "biznisa" u Srbiji sam shvatio sve i nikada, ni pod kojim uslovima više neću biti privatnik, legalan u Srbiji.
    A naročito kada sam video kako dobro posluju nelegalne političarske firme sa kupljenim PIB-ovima i bez adrese.
    Ostavi ljude na miru, nisi dovoljno visoko da bi video daleko.
    Samo bi da se iživljavaš na radnicima, zbog svog stresa.
    A na tebe ti radnici zaista nemaju nikakva uticaj.
  • Milena

    12.12.2017 09:58
    Pitnje za privatnika

    Da li mislite da svi treba da radimo za 14 hiljada. Puna podrška radnicima Pošte.
  • Cane liman

    12.12.2017 07:01
    Odgovor opet ja
    Zbog ljudi kaosto si ti nas I jasu I j...u umesto da smo slozni mi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.