Janković: PSG će podržati Đilasa ako se kandiduje

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da su svi organi tog pokreta potvrdili rešenost da podrže Dragana Đilasa u slučaju da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima.
Janković: PSG će podržati Đilasa ako se kandiduje
Foto: Medija centar Beograd
"Pokret će podržati kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda i istovremeno nastavlja sa širenjem demokratskog bloka u cilju smene pogubne vlasti i vraćanja Srbije sa istorijske stranputice. Iz tog razloga Pokret jača savez sa Narodnom strankom, koja predstavlja drugi pol političkog spektra u odnosu na Pokret, kao i sa strateškim partnerima PSG Mađarskim pokretom, Hrvatskim građanskim savezom, Pokretom za PREOKRET, Pokretom Protiv Diktature, Šumadijskom regijom i Novim pokretom", rekao je Janković na konferenciji za novinare.
 
On je pozvao i druge demokratske stranke i organizacije, poput Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, pokreta Ne davimo Beograd i druge da se pridruže demokratskom bloku koji će građanima vratiti spokoj i perspektivu života u Srbiji.
 
"Svi koji Srbiju vide kao demokratsku državu u kojoj se vlada zakonima i institucijama, a ne lažima i silom, dobrodošli su u demokratski blok koji će Srbiju što pre vratiti Srbiju sa stranputice kojom je krenula", naveo je Janković.
 
Janković je ocenio da "neće biti iznenađenje ako Aleksandar Vučić raspiše i vanredne parlamentarne izbore" jer nema rešenje za predstojeće izbore u Beogradu. "Možemo očekivati i raspisivanje parlamentarnih izbora kojima će nastojati da razblaži svoj predstojeći poraz i raspe opozicione kapacitete", naveo je on.
 
Na pitanje novinara zašto PSG nije podržao DS na lokalnim izborima u pet opština, iako su oni njega podržali na predsedničkim izborima, Janković je kazao da su ti izbori raspisani bez potrebe, jer u tim opštinama SNS osvaja i do 70 odsto glasova. "Koristim priliku da mu čestitam, a Srbiji izjavim saučešće, zbog činjenice da je u Kruševcu ostvario istorijsku pobedu od 98,5 odsto mesta na izborima za savete mesnih zajednica i time svrstao Srbiju sa Severnom Korejom u isti rang zemalja", rekao je Janković.
  • Milomir

    13.12.2017 07:14
    Krtica
    Ovaj čovek je naprednjačka krtica. Ne znam kome to još nije jasno.
  • Brane NS

    13.12.2017 03:59
    Srbija medju pokretima
    Nisam ni znao da u Srbiji ima toliko pokreta , sve pokret do pokreta , sve vodja do vodje . Kad se svi ti pokreti udruze eto nama NOP - a . Za mladje koji nisu upuceni NOP je deo istorije ove zemlje i regiona a skracenica je za Narodno Oslobodilacki Pokret . I tako od NOP do NOB pa do FNRJ i SFRJ pa RS i Region . Valjda smo zatvorili krug cim smo ponovo na Pokretu .
  • Zivan

    12.12.2017 21:34
    Đilas je ekstremno zadužio Beograd, toliko da banke još u naredne tri, četiri sezone neće ni da razgovaraju o kreditiranju glavnog grada. A nije uradio ništa posebno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija