Vulin do daljeg nije dobrodošao u Hrvatsku

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljeg.
Vulin do daljeg nije dobrodošao u Hrvatsku
Foto: 021.rs
"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske je notom koja je upućena Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Hrvatsku može da odluči vrhovni komandant Vojske Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je u noti podsetilo da je Republika Hrvatska suverena država, članica Evropske unije i NATO, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.
 
"Spominjanje vrhovnog zapovednika Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Hrvatsku je neprimeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske", piše u saopštenju.
 
Dodaje se da, nakon incidenta koji je 18. aprila u Narodnoj skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika Hrvatskog Sabora, izjava Vulina predstavlja dodatnu provokaciju "koja sigurno ne doprinosi razvoju dobrosusedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja".
 
"Zbog gore citirane izjave ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin do daljeg nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku", piše u saopštenju.
 
U nedelju se održava državna komemoracija u znak sećanja na žrtve logora Jasenovac, kao i preživele zatočenice i zatočenike logora u Spomen-području Jasenovac.
 
Premijer Andrej Plenković izjavio je ranije u Zagrebu, komentarišući mogući dolazak Vulina u nedelju na područje Jasenovca, da to ne bi bilo dobro rešenje zbog njegovih ranijih neprihvatljivih izjava.
  • Smehotres

    22.04.2018 12:46
    Da je pravde u ovoj zemlji, ne bi ga ni ovde bilo... Kad bi ga barem mogli poslati kod tetke u Kanadu, nek zivi tamo kao podstnar...il da mu tetka kupi jos jedan stan...
  • Yip Man

    22.04.2018 10:10
    Ko je iz ove mafijaške vrhuške bilo gde poželjan? Srpske diplomate nigde ne putuju niti bilo šta rade na ekonomskim vezama ili međunarodnim odnosima.

    Pariz ja dobar primer rada naše diplomatije.
  • Brus Vilis

    22.04.2018 10:07
    Đurić ne može na Kosovo, Vulin ne može u Hrvatsku... Uspeh naših političara je bez premca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.