Testovi za malu maturu ipak procureli

Ministarstvo prosvete i nauke dobilo je tri dojave o mogućem falsifikovanju i zloupotrebi testa iz matematike koji su osmaci rešavali na maloj maturi i te primedbe su prosleđene MUP-u na proveru, kaže pomoćnik ministra prosvete i nauke Zoran Kostić.
Ministarstvo prosvete i nauke dobilo je tri dojave o mogućem falsifikovanju i zloupotrebi testa iz matematike koji su osmaci rešavali na maloj maturi i te primedbe su prosleđene MUP-u na proveru, kaže pomoćnik ministra prosvete i nauke Zoran Kostić.

"Dojavljeno nam je da su u dvorištu dve škole, u utorak, kada su osmaci rešavali test iz matematike, đaci prodavali testove, iako bi oni morali da budu čuvani u strogoj tajnosti i ne bi smeli da dospeju u javnost", rekao je Kostić.

"Smatramo da je reč o zloupotrebi, falsifikovanju, tako da je MUP uzeo podatke", rekao je Kostić i naveo da mu je iz MUP-a preneto da će o celom slučaju biti obavešteno i tužilaštvo.

Dojave su, prema Kostićevim rečima, dobijene od direktora jedne škole, građanina koji se predstavio kao roditelj osmaka, kao i od novinarke.

Testovi su, prema dojavama, prodavani ispred beogradskih osnovnih škola "Rade Drainac" i "Braća Baruh", a prema Kostićevim rečima, tu postoji "nečija zla namera, ciljevi su možda malo širi".

Pojedini mediji prenose tvrdnje roditelja da su se ispred škola u utorak prodavali testovi iz matematike, uprkos strogom čuvanju, kao i da su informacije, navodno, procurile iz procesa štampe.

  • pukoh od smeha

    22.06.2012 08:06
    džaba im
    "Brilijantnim mladim umovima" procureli test nikako nije mogao da pomogne. Ako ne nauči za 8 godina, tek neće za 24 časa.
    Videće se po rezultatima.
    Svake sledeće godine su sve gori i gori, a ove ih ni ne objavljuju javno.
  • !

    21.06.2012 20:25
    Ministree e e e e e e e !




    E hoće li bar ovo biti dovoljno da Žarko Obradović bude smenjen već jednom????????????
  • Дон Карло

    21.06.2012 17:41
    Ма то је ситница!
    Научила деца од одраслих да је некажњена крађа на изборима, па што да и они не ураде исто! Дати списак деце, и одмах им дати неке ресоре у градским министарствима. Што да их кажњавате? Јесу ли кажњени они које је полиција привела због изборне крађе. проследила предмете тужилаштву а тамо им се губи сваки траг. Видите ли у ком сте смеру повели земљу? Поносите ли се сада драги Буковчани што је Ромска странка у вашем месту добила највише гласова? Јесте ли ви који сте гласали за Лигу по наређењу шефова у фирмама које држе лигаши сада срећни и поносни? Јесте ли ви демократе сада задовољни својим неморалним поступцима? Не можете више никоме ништа да пребаците ако "уме да се снађе". Уосталом како се полажу испити на факултетима? Земља (не држава, државе већ давно нема!) иде неповратно у провалију!
    Какви су им узори, деца су и добра.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija