Kazne za vojnike SAD zbog bombardovanja bolnice u Avganistanu

Šesnaest pripadnika američkih vojnih snaga dobili su disciplinske kazne zbog grešaka koje su dovele do bombardovanja civilne bolnice u Avganistanu prošle godine, kada je ubijeno 42 ljudi, rekao je danas jedan visoki američki zvaničnik.
Taj zvaničnik je rekao da su zaposleni u vojsci dobili administrativne kazne i da nisu bile podnete krivične prijave u vezi sa američkim vazdušnim napadom na severni avganistanski grad Kunduz, kada je gađana i bolnica.
 
Jedan broj onih koji su kažnjeni su pripadnici američkh snaga za specijalne operacije.
 
Kako navodi agencija AP, u mnogim slučajevima kazna koja nije sudska, kao što je pismo kritike ili suspenzija, može da okonča nečiju vojnu karijeru.
 
Pentagon treba sutra da objavi puni izveštaj o tom slučaju.
 
Autor: Beta 
  • Drago

    29.04.2016 06:08
    Da neki nas covjek ili vojska pobije 42 ljudi nevinih u bolnici dobili bi smrtne kazne u USA.
    Dosta nasilja USA i NATO. Oni su najveci teroristi dolaze u nase drzave domove ubijaju ruse i govore o demokraciji a u uSA prijatelj nema ni socialno imao secernu bolest odrezali mu nogu kad je dosao kod nas svi prsti na nozi bili vec crni...kaze nemam da platim doktora ni socialno a radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet