Traže bombardovanje sirijskih trupa po jugoslovenskom scenariju

Prošle nedelje se saznalo da je pedeset zvaničnika američkog Stejt departmenta potpisalo interni memorandum kojim se poziva da se započne bombardovanje snaga zvaničnog Damaska.
Oni kažu da je to jedini način borbe protiv Islamske države i postizanje mira u Siriji, piše "Sputnjik". Zvanični predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi potvrdio je postojanje tog dokumenta, međutim, nije otkrivao detalje, rekavši samo da je rukovodstvo razmatra.
 
"Vidimo smisao u aktivnijoj vojnoj ulozi SAD u Siriji na osnovu razumne upotrebe daljinskog oružja i oružja iz vazduha, što bi moglo da doprinese i pomogne usmereniji i agresivniji diplomatski proces pod rukovodstvom SAD", piše u dokumentu, navodi "Njujork tajms".
 
U komentarima lista o dokumentu objašnjava se da se pod "oružjem na navođenje" posebno podrazumevaju krstareće rakete, koje se mogu lansirati sa velike udaljenosti, što ne bi omogućilo trupama sirijskih vlasti da odgovaraju na takve napade. Upravo tako je koalicija NATO-a na čelu sa SAD postupila za vreme operacija u Jugoslaviji 1999. godine.
 
"Neki smatraju da je takvo poređenje netačno zbog aktivnog učešća Rusije i Irana u ovom ratu u Siriji i sugerišu da bi te zemlje mogle da pojačaju svoje aktivnosti za podršku sirijskim trupama čime bi neutralisale američki napade", komentarisao je situaciju novinar lista Maks Fišer.
  • Let 3

    23.06.2016 15:03
    Bombardiranje Srbije i Cacka
    Kako trenutno jedino tzv rusi bombarduju Siriju, drugovi amerikanci moraju malo da pozure inace nece vise biti nicega sto bi moglo da se bombarduje. Mozda jedino one dve ruske baze zbog kojih se i vodi taj sirijski rat, uostalom. Mogu samo misliti kako se tridesetak ruskih bombasa oseca u prisustvu dva americka nosaca aviona sa po sedamdeset letilica. Go USA go, dole rusi i sputnik propaganda.
  • Zoki

    23.06.2016 13:34
    Americki bolidi,... Samo jos kad bi uspeli satrti cep taj narod, i jos im smetaju izbeglice. Videcemo kako ce EU da se brani protiv novih milionskih priliva i sta ce mala Srbija da radi...
  • Ivan Grozni

    23.06.2016 12:30
    Da. Da. To je ta logika
    "Bombardovanjem do mira" je isto što i "je**njem do nevinosti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.