Preminuo najstariji rođak Nikolaja II Romanova

Princ Dmitrij Romanov, najstariji rođak poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova, preminuo je u Danskoj u 91. godini, saopštila je danas njegova supruga princeza Feodora.

On je prošle nedelje prebačen u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja , gde je i umro u toku noći 31. decembra, prenela je ruska agencija Tass.

Dmitrij Romanov je rođen 1926. godine u Antibima na francuskoj obali, gde su njegovi roditelji živeli u imigraciji. Bio je direktan potomak poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova. Direktan potomak poslednjeg ruskog cara je bio i njegov otac Roman Petrovič Romanov koji je bio rođak i kumče cara Nikolaja.

Princ Dmitrij, istoričar i pisac, poslednjih godina je živeo u Danskoj, gde je vodio humanitarnu organizaciju porodice Romanov koja pomaže bolnicama i domovima za nezbrinutu decu u Rusiji. Poslednji put je putovao u Moskvu u oktobru prošle godine na dodelu Ordena Svetog Aleksandra za doprinos širenju ruskog istorijskog i kulturnog nasleđa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).