Radnica preminula na poslu od hladnoće?

Osamnaestogodišnja Amela Mahalbašić, radnica travničkog "Borca", preminula je danas nakon što joj je pozlilo na radnom mestu.
Radnici ovoga preduzeća, navodno su tvrdili danas, da je Ameli pozlilo zbog posledica koje su izazvane radom u nehumanim uslovima uzrokovanim niskim temperaturama u ovom gradu. Navodno, zbog rada u hladnoći u samim prostorijama ovog preduzeća, još nekoliko radnika je potražilo lekarsku pomoć.
 
Iz MUP Srednjo-bosanskog kantona su za Faktor potvrdili da se vrši provera ima li elemenata krivičnog dela.
 
"Nama ovaj slučaj nije prijavljen, ali je ta informacija došla do nas. Policajci su proveravali o čemu se radi i utvrđeno je da je devojci pozlilo na radnom mestu. Hitna je odmah došla po nju, te je brzo prebačena u bolnicu, ali je preminula", kazao je za Faktor Rusmir Prohan, portparol MUP SBK.
 
Ovo je, kažu radnici, nateralo čelne ljude "Borca" da obustave rad i puste radnike kući. Međutim, predsednik Sindikata "Fortituda" Samir Hadžić večeras je u izjavi negirao da je devojka preminula usled izuzetno niskih temperatura u prostorijama. Takođe, kazao je i da nisu tačni navodi kako je više radnika tražilo lekarsku pomoć.
 
"Mislim da je u pitanju psihološki efekat nakon smrti mlade devojke i zbog toga je direktor rekao radnicima da idu kući. Devojka je prošle nedelje bila bolesna. Bolelo ju je grlo i pluća, a danas ju je zaboleo stomak. Pozlilo joj je. Došli su lekari iz Hitne pomoći, nažalost devojka je preminula na putu do bolnice", rekao je Hadžić.
  • mILE

    11.01.2017 09:25
    Obdukcijom se može utvrditi uzrok smrti, tako da davanje, uzimanje i objavljivanje nesuvislih izjava nema nikakvog smisla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.