Tramp: Rusija nas je hakovala, ali to rade i drugi

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da smatra da je Rusija izvodila hakerske napade tokom predizborne kampanje u SAD, kako su ranije saopštile američke obaveštajne službe.
Tramp je na konferenciji za novinare, prvoj od leta, ponovo osporio navode da Rusija poseduje kompromitujući materijal o njemu kako bi mogla da ga ucenjuje dok bude bio na čelu SAD.
 
"Što se hakovanja tiče, mislim da je to bila Rusija, ali mislim da nas hakuju i druge zemlje, drugi ljudi", rekao je Tramp, koji je do sada pokazivao uzdržanost o navodima obavešajnih službi o pokušajima mešanja Rusije u američke izbore.
 
U poverljivom izveštaju o ruskom mešanju u američke izbore nalazi se i deo u kojem se navodi da ruske službe imaju kompromitujući materijal o Trampu, između ostalog snimke njegovih seksualnih odnosa s prostitutkama iz moskovskog hotela 2013. godine. Tramp je na konferenciji za novinare rekao da je uvek vodio računa o mogućem špijuniranju u hotelskim sobama u drugim zemljama, uključujuči Rusiju.
 
"Izuzetno sam pažljiv. Okružen sam telohraniteljima. Uvek im govorim budite pažljivi zato što u tim sobama imate kamere na najčudnijim mestima. Ne možete ih videti i ne možete znati. Bolje budite pažljivi ili ćete se videti na televiziji", rekao je Tramp. On je naveo da je Kremlj danas demantovao da ruske službe poseduju kompromitujući materijal o njemu i dodao da je sramotno što su navodi o tome došli iz obaveštajnih službi.
 
On je rekao da to što ruski predsednik Vladimir Putin ima pozitivno mišljenje o njemu nije mana, već prednost.
 
"Da li zaista iskreno verujete da bi Hilari (Klinton) bila čvršča prema Putinu od mene? Da li to zaista neko veruje", rekao je Tramp.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet