Bački Petrovac: Rasprava o nagradama opštine na nekoliko polja

Opštini Bački Petrovac stiglo je osam inicijativnih predloga za Nagradu opštine.

Udruženje petrovačkih žena, Bački Petrovac, Matice slovačke u Srbiji i MO MS Bački Petrovac za ovo priznanje predložili su supružnike Zuzanu i Jana Častvenovi iz Bačkog Petrovca, a Udruženje petrovačkih likovnih umetnika, Bački Petrovac Jana Dorču, takođe iz Bačkog Petrovca i to posthumno.

Kulturno umetničko društvo "Đura Jakšić" iz Maglića i Mesna zajednica Maglić predložili su Dečji folklorni ansambl KUD-a "Đura Jakšić" iz Maglića, a etnolog Ana Seč-Pinćir predložila je Muzej vojvođanskih Slovaka.

Mesna zajednica Maglić predložila je preduzetnika Slobodana Šijakovića, radnika Pošte Branislava Nedeljkovića, kao i profesoricu biologije iz maglića Miladu Stanković.

Nakon rasprave i ličnog izjašnjavanja o podnetim predlozima, članovi Komisije su jednoglasno doneli zaključak da se uputi predlog za dodelu Nagrade Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu Dečijem folklornom ansamblu KUD-a "Đura Jakšić" iz Maglića, za zapažene rezultate postignute na polјu kulturno – umetničkog stvaralaštva, pregalaštvo i zasluge na očuvanju kulturno-prosvetnog nasleđa naše sredine te za izuzetne uspehe postignute na takmičarskim dečjim pokrajinskim festivalima.

Na sednici Komisije za priznanja SO-e Bački Petrovac razmotren je i inicijativni predlog za dodelu Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu. Komisija je primila 1 inicijativni predloga za ovo javno priznanje. Od kojih lica dalje pročitajte OVDE.

Tekst je nastao u okviru projekta "Bačkopetrovačke razglednice" koji je finansirala opština Bački Petrovac u okviru konkursa za javno informisanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.