Formirana Ženska ruralna mreža Vojvodine

Četrnaest vojvođanskih organizacija formirale su Novom Sadu Žensku ruralnu mreža Vojvodine, koja će imati zadatak da zastupa interese žena i mladih u selima Vojvodine.

Četrnaest vojvođanskih organizacija formirale su Novom Sadu Žensku ruralnu mreža Vojvodine, koja će imati zadatak da zastupa interese žena i mladih u selima Vojvodine.

Predsedavajuća skupa Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine izjavila je za agenciju Beta da je mreža osnovana kako bi zastupala žene i mlade "u svim segmentima poboljšanja uslova života i kreiranja boljeg okruženja za rad i život".

"Naše članice prošle su veliki broj edukacija, dugi niz godina proizvode voće i povrće na zdravstveno bezbedan način, ali im nedostaje plasman. Od ove mreže očekujem da za razliku od dosadašnjih projekata i inicijativa, do kraja isprati razvoj žena i njihovog preduzetništva i pomogne im u plasmanu proizvoda", rekla je Radovanovićeva.

Žensku ruralnu mrežu Vojvodine činiće 14 organizacija iz Vojvodine, medju kojima su Zelena mreža Vojvodine, Udruženje "Podunav", Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo "Matija Gubec", Udruženje "Udahni život", "Gakovčanka" i "Višnja" iz Grgurevaca.

Osnivačkom skupu pridružili su se i predstavnici TASCO, nemačke fondacije "Hajnrih Bel" i Građanskih inicijativa iz Beograda.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina