Apatin: Majka poginula u požaru, ćerka se nagutala dima

U požaru koji se dogodio u subotu u Sonćanskoj ulici u Apatinu smrtno je stradala Ana Svilar (67), dok je njena ćerka Katarina Svilar (45) zbrinuta u bolnici zbog trovanja dimom.
Požar je izazvala vatra iz šporeta "smederevca".
 
Nesrećna žena je u subotu iza ponoći spavala u kuhinji u porodičnoj kući u Sonćanskoj ulici broj 12. Ćerka stradale, Katarina Svilar, koja je spavala u susednoj sobi je spasena i smeštena je u somborsku bolnicu zbog prevelikog udisanja dima koji je izazvao požar. Van životne opasnosti je.
 
"Kada smo došli na lice mesta, ništa nismo mogli da uradimo. Dim je bio toliko gust da ni vatrogasci nisu uspeli da pronađu telo dok se dim nije razbistrio. Telo žene je ugljenisano i mogli smo samo da konstatujemo smrt. Ovakav požar niko ne bi preživeo", kaže dr Dejan Mišković iz dežurne službe Hitne pomoći. Dr Mišković dodaje da ćerka Katarina nije bila u opasnosti po život.-
 
"Preventivno smo je uputili u somborsku bolnicu na grudno odeljenje zbog udisaja dima", dodaje dr Mišković za Radio Dunav.
 
Požar je policiji prijavio komšija, koja je izašla na lice mesta i pozvala vatrogasnu jedinicu koja je uspela da sanira požar. Prema rečima komšija, majka i ćerka su teško živele, a primale su socijalnu pomoć.
 
Nezvanično, u "smederevcu" se ložio kesten, koji je mogao da eksplodira od previsokih kalorija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina