Stara Pazova: Petogodišnjak boluje od leukemije, Srbija ga odbila

Petogodišnji dečak iz Stare Pazove od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, transplantacija koštane srži u nemačkoj bolnici iznosi nedostižnih 300.000 evra.
Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove je još jedno dete iz Srbije koje se prerano bori za život. Mališan od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je čak 300.000 evra.
 
Sreća u nesreći je to što je njegov rođeni mlađi brat Veljko Radeka (2) donor koštane srži. On ne može da se pomiri sa činjenicom da Stojan umire.
 
Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.
 
"Stojan se letos razboleo. Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo. Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta. Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate. Uputili su nas na Institut za majku i dete, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML)", priča majka Bojana.
 
Bojana Radeka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj.
 
"Potrebna nam je transplantacija. U Srbiji su nas odbili, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je oko 300.000 evra. Uskoro krećemo sa zračenjem, dok ne prikupimo novac za inostranstvo. Pomozite nam! Život je borba, a mi smo rešili da u ovoj borbi budemo pobednici", rekla je dečakova majka.
 
Informacije potražite na sajtu Kurira.
  • otac

    07.02.2017 22:53
    pod hitno detetu treba obezbediti ulje od kanabisa !!!!
    srbija je gora od svake zle macehe !
  • Pedja

    07.02.2017 20:32
    @marko
    Izdajnici
    Bitno da se ima za smece na vodi koje grade ameri.

    Ameri nemaju apsolutno nikakve veze sa tom gradnjom.
  • antipatriJota

    07.02.2017 20:11
    @Jugosloven
    Tačno se zna ko je
    Nije ga odbila Srbija, već Partija na vlasti sa svojom većinom u Skupštini.

    Cemu ovakve filozofske floskule ? Ko cini vladajucu Partiju ? Srbi ili Portugalci ? Naravno da ga je odbila Srbija , nije sigurno Austrija ili Danska. Odbila ga je drzava iz koje ce pobeci svako normalan . Nama bi bilo bolje da se ugledamo na Rumune ako vise ne zelimo da zivimo u mracnoj nedodjiji iz srednjeg veka koja ne voli svoje gradjane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".