Novinar Vladimir Pavlović isključen iz NDNV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine donelo je odluku da, u skladu sa statutarnim odredbama, iz članstva isključi novinara Vladimira Pavlovića iz Odžaka zbog učešća u spornim komisijama za ocenu predloga medijskih projekata na konkursima u Kikindi i Somboru.

Iako Pavlović nije bio član komisija na predlog NDNV-a, zaključeno je da je Pavlovićevo učešće u komisijama koje su donele protivzakonite i skandalozne odluke nespojivo sa ciljevima organizacije i članstva u njoj.

Sud časti NDNV-a je tražio od Pavlovića objašnjenje o spornim odlukama, ali je on, uz uvrede koje nam je uputio, odbio da se izjasni, odnosno da objasni zašto su novac na ova dva konkursa dobili skoro isključivo mediji bliski vladajućem režimu, među kojima je i Srpski telegraf, poznat po kontinuiranom i drastičnom kršenju Kodeksa novinara Srbije.

NDNV je već kritikovao praksu dodele sredstava za medijske konkurse na lokalnom nivou, koje je apsolutno suprotna duhu i smislu medijskih zakona, odnosno javnom interesu u sferi javnog informisanja, i istakao da se u skladu sa tim, u komisije biraju "medijski stručnjaci" koje predlažu pojedina fantomska udruženja ili koji se, u dogovoru sa vlastima, samokandiduju. NDNV poziva i druga novinarska i medijska udruženja da iz svog članstva isključe one koji radom u spornim komisija krše zakone i etičke norme, i učestvuju u svojevrsnoj zloupotrebi sredstava građana.

  • Samo kažem

    08.03.2017 21:44
    NDNV
    Nekad je bila čast biti član NDNV, kao našeg autentičnog i drugačijeg novinarskog Udruženja, za razliku od svih onih državnih udruženja. Ali i to se "ofarbalo" u međuvremenu. Ne možeš biti član NDNV ako nisi liberalno-demokratski orjentisan, to je barem jasno, ali to ne znači da moraš da podržavaš stavove određene stranke, nevladine organizacije ili interesne grupe. Nažalost na to se svelo, a sve ovo je posledica.
  • Knest

    08.03.2017 20:46
    NDNV?
    "Ko god sumnja da možda nije istina da NDNV otvoreno radi protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije (što je po Ustavu i važećim srpskim zakonima teško krivično delo) lako može da svoju sumnju proveri. Neka uđe na internet portal tog Nezavisnog (nesavesnog) društva novinara Vojvodine – koji se zove Autonomija.info – i tamo će videti tačno kakvim se subverzivnim antidržavnim delatnostima to “nezavisno” i “nevladino” telo bavi." ( http://www.koreni.rs/vojvodina-od-autonomije-do-drzave-35/) Organizacije koja sebe naziva DRUŠTVOM NOVINARA. evo i odgovora na pitanje KO FINASIRA NDNV: http://www.carsa.rs/evri-za-stare-znance-koje-srpske-medije-finansira-eu/ Inače dovoljno je ukucati Dinko ( inače Sabahudin ) i Nedim i sve će biti jasno, a sve je najbolje objašnjeno u tekstu koji je pri vrhu pretrage sa linka http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=322&cl=17

    Pavloviću, šta si uopšte tražio sa ovom zlom ekipom. da si pročitao tekst na sajtu UNS-a - http://www.uns.org.rs/sr/desk/media-news/15354/sabahudin-moze-postati-dinko-ali-kakav-je-to-gruhonjic-covek.html verovatno bi znao da s takvima ni kafu ne piješ !!!!
  • Ćomi

    08.03.2017 18:35
    Protivzakionite i skandalozne? NPR??? Da nije to možda malo klevetanje akd iznosite takvu tvrdnju bez dokaza???
    Uvrede?? Gde je njegovo pismo da vidimo kakve su to uvrede? Opet kleveta?
    Kakvo ste vi to udruženje kada tako paušalno iznosite "činjenice" a ničim to ovde niste podkrepili.
    Ili, da možda nije rađeno onako kako vama odgovara, pa da neko bude žrtvovan???
    E moje novinarstvo na brdovitom Balkanu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".