I dalje nema istrage o omogućavanju kriminalcima da koriste vojno strelište

Istraga protiv brigadnog generala i potpukovnika Vojske Srbije zbog sumnje da su omogućili kriminalcima, Aleksandru Stankoviću i Veljku Belivuku i njima bliskom žandarmu Nenadu Vučkoviću, da koriste vojno strelište i municiju nije pokrenuta ni četiri meseca nakon prijave Vojnog sindikata Srbije.
Osnovno tužilaštvo u Pančevu u martu je naložilo vojnoj policiji da ispita navode krivične prijave protiv dvojice oficira, ali do danas nije stigao nikakav odgovor, piše KRIK.
 
"Problem je što je to preobimna dokumentacija, a njih je veoma malo i fizički je nemoguće da se stigne", objasnila je portparolka tužilaštva Jelena Samuilov. Na pitanje novinarke KRIK-a da li je tužilaštvo uputilo urgenciju policiji, portparolka navodi da "nema potrebe jer su oni kooperativni i o svakom svom koraku obaveštavaju tužioca".
 
Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić navodi da je sindikat tražio da postupak ne vodi tužilaštvo u Pančevu, strahujući da bi slučaj mogao biti zataškan i da je stoga prijavu podneo Republičkom javnom tužilaštvu.
 
"Sumnjali smo da će zbog uticaja i ljudi koji su u to umešani neko izvršiti pritisak na tužilaštvo i da to na kraju neće biti urađeno kako treba", objasnio je Antić. Republičko tužilaštvo je taj zahtev odbilo i slučaj ipak dodelilo tužilaštvu u Pančevu zbog mesne nadležnosti.
 
Sindikat vojske Srbije podneo je u februaru krivičnu prijavu protiv brigadnog generala i potpukovnika čija imena nisu saopštena zbog sumnji da su licima iz kriminogene sredine omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja. U prijavi se navodi i da su falsifikovali službene evidencije i na taj način pribavili više od milion dinara.
 
Ministarstvo odbrane je odbacilo optužbe sindikata navodeći da je proverom utvrđeno da nije bilo zloupotrebe u vezi sa pribavljanjem novčane koristi. Do danas, međutim, ministarstvo nije jasno naznačilo da li su kriminalci koristili vojno strelište ili ne.
  • Pljuc

    20.06.2017 21:20
    Ma super je u našoj Vojsci. Svaki dan se neko skine. Juče dva mlada pilota… Ko će da tera migove (ako ikada dođu!)?
  • Inspektor Višekruna

    20.06.2017 19:58
    Neka koriste
    ali prvenstveno za međusobne obračune. Mala verovatnoća da će neko nevin stradati!
  • VP

    20.06.2017 19:24
    Upravo danas, a u prisustvu i uz pratnju dotičnog brigadnog generala, AV je od kineskog Ambasadora primio donirana vojna sredstva za jedinicu kojom komanduje brigadni general. Toliko o istrazi…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina