Sombor: Batagon ponudio dodatnih milion evra za Fabriku akumulatora

Švajcarska kompanija Batagon dala je novu, bolju ponudu za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor.

"Druga obavezujuća ponuda kompanije Batagon International AG iznosi četiri i po miliona evra, što je za milion evra više u odnosu na ono što su ponudili prethodni put. Ja kao stečajni upravnik oduševljen sam njihovom novom ponudom. Radi se o ozbiljnom povećanju", preneo je stečajni upravnik FAS-a, Predrag Ljubović, napominjući da je zvaničan dopis Batagona stigao u petak, pred sam istek radnog vremena.

"U ponedeljak ću se obratiti Odboru poverilaca i predložiti im prodaju imovine Fabrike akumulatora Sombor kompaniji Batagon. Mislim da nema šta da se taktizira jer je ova ponuda ozbiljan napredak u odnosu na prethodnu. Očekujem da će Odbor poverilaca dati saglasnost za prodaju", ispričao je Ljubović.

SoInfo podseća da je procenjena vrednost FAS-a 24,57 miliona evra.

Švajcarsko preduzeće je na javnom nadmetanju za prodaju imovine FAS (20. jula) postala vlasnik imovinske celine 2 - Trgosirovina. Nekadašnji otpad kupili su za 305.000 evra.

  • stecajnog na robiju

    07.08.2017 23:58
    kakav strucnjak
    Pa ja bi bila bolji stecajni upravnik, dovoljno je uporediti 24 i 4, iako se radi o stecaju ljudi nisu u pitanju dinari vec evra. SRAMOTA SVE DAJEMO ZA DZABE, MA POKLANJAMO, poklanjajte svoje ne nase
  • Somborac

    07.08.2017 23:30
    Svajcarci??? malo morgen
    Ovi sa fotografije malo garaviji Svajcarci, jeli izgleda vece kolicine milka cokolade dok su bili mali ;)

    Ponudili visestruko manji iznos od procenjene vrednosti??? to neki bre nasi sto su tamo dosli do para pa sada kao fol Swiss
  • A

    07.08.2017 18:37
    Ova slika ko iz neke kafane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.