Pančevo: Javno preduzeće čuva mrtvog soma od 56 kilograma kao dokaz

Gradsko javno komunalno preduzeće "Zelenilo" u Pančevu već desetak dana brine o mrtvom somu kapitalcu jer je on krunski dokaz u postupku protiv ribokradica.
Kako javlja portal 013info, iz parka prirode "Ponjavica" kojim upravlja "Zelenilo", ribokradice su utekle pa ih traži policija, a som star između osam i devet godina, težak 56 kilograma i dug 206 centimetara – dokaz je koji je važno sačuvati za krivični postupak.
 
"Naša obaveza je da čuvamo dokaze. Pored ovog soma iza ribokradica ostalo je nekoliko štuka od po par kilograma. U parku prirode "Ponjavica" naši čuvari su i na vodi i na kopnu. Ljudi su ih dobro prihvatili. Anonimne prijave koje dobijaju nisu retke. Uostalom posle jedne od anonimnih prijava smo i zatekli soma i štuke koje su u bekstvu iza sebe ostavile ribokradice", kaže za ovaj pančevački portal direktor "Zelenila" Danilo Bjelica.
 
Ponjavica je vodotok između Omoljice i Banatskog Brestovca. Već više od 20 godina je zaštićen kao park prirode a od skora je na upravljanje dodeljen JKP "Zelenilu".
  • Osoba M

    17.08.2017 23:01
    Zavrsili su oni u nekoj corbi vec. Nego, zasto nisu toliko azurni zbog trovanja ribe od strane secerana i drugih industrijskih 'giganata'. Cini mi se da oni ubiju mnogo vise, mnogo brze. Ustvari ne, nije tako, posto su sve vec i pobili u svojoj blizini.
  • @lili

    17.08.2017 00:35
    Preciziraj
    A gde u Kovilju ima vikendasa?
    Ovo je takvo frljanje satro informacijama da nema dalje...
  • lili

    16.08.2017 11:29
    Kovilj je cudo,ne moze se upecati ni babuska..ali su zato nocne aktivnosti uvek aktuelne i niko od vikendasa nista ne zna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.