FOTO: Pokazne vežbe i druženja s policijom u Staroj Pazovi

Kriminal u Staroj Pazovi značajno je smanjen, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović u poseti ovom mestu, a u okviru projekta "Policija u zajednici".
Kroz projekat Ministarstvo želi da približi građanima rad policije.  
 
"Tu smo da pokažemo šta su mogućnosti policije, ne samo kroz represivnu ulogu, već prvenstveno na polju preventivnog rada", rekao je Stefanović. 
 
Ministar je istakao dobru saradnju koju policija ima sa opštinom Stara Pazova i istakao da su zahvaljujući dobroj komunikaciji između policije i lokalne samouprave u svim opštinama Sremskog upravnog okruga formirani  lokalni Saveti za bezbednost. 
 
On je naveo da je Stara Pazova jedan od lidera u Srbiji po porastu broja zaposlenih, jer je u poslednjih pet-šest godina uspela da napravi značajan skok. 
 
Ministar je istakao da je policija u ovoj opštini uspela stepen kriminaliteta da suzbije na veoma nizak nivo i da je zahvaljujući efikasnom radu policijskih službenika, pre svega na suzbijanju krivičnih dela narkotrafikinga, ali i privrednog kriminala, značajno povećana bezbednost građana. 
 
"Želimo da policija bude što efikasnija, da radi za svoje građane i zato ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom raditi na unapređenju kvaliteta rada, kroz izgradnju novih objekata policije i nabavku novih patrolnih vozila i opreme koja će pomoći da policajci, vatrogasci, zaposleni na upravnim poslovima i svi ostali koji rade u MUP budu više na usluzi građanima", zaključio je Stefanović. 
 
 
Građani Stare Pazove, u okviru akcije "Policija u zajednici", imali su priliku da se upoznaju sa radom pripadnika Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Policijske brigade i Sektora za vanredne situacije. 
 
Najmlađi sugrađani imali su mogućnost da se kroz različite aktivnosti druže sa policajcima, ali i da uživaju u programima koje su izveli vodiči službenih pasa i četa konjanika. 
 
Deca su imala priliku da se uz pomoć pripadnika policije penju i spuštaju niz veštačku stenu, upoznaju sa načinima gašenja požara lakom penom, ali i edukuju o opasnostima od upotrebe narkotika i problemom vršnjačkog nasilja. 
 
Na taktičko-tehničkom zboru, građanima je prikazan i deo opreme koju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koriste u svakodnevnom radu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.