Budžet Vojvodine u narednoj godini 68,6 milijardi dinara

Budžet AP Vojvodine za 2018. godinu iznosiće 68,6 milijardi dinara, pošto je Pokrajinska vlada usvojila Predlog odluke o budžetu.
Budžet Vojvodine u narednoj godini 68,6 milijardi dinara
Foto: 021.rs
Ukupan fiskalni deficit projektovan je na 3,7 milijardi dinara, a u Pokrajinskoj vladi poručuju da će to biti pokriveno iz sopstvenih sredstava. 
 
Planirani budžet za narednu godinu veći je za pet milijardi dinara u odnosu na "početni" budžet 2017. godine, odnosno za 1,2 milijarde u odnosu na budžet nakon drugog rebalansa u avgustu ove godine.
 
Subvencije su planirane u iznosu od 9,2 milijarde dinara, a najviše će otići za poljoprivredu, vodoprivredu, razvoj preduzetništva, zapošljavanje, izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine i informisanje, pre svega, na jezicima nacionalnih manjina.
 
Predviđaju se i mere socijalne podrške. U prvom redu tu su mesečna davanja za svaku porodicu koja rodi treće dete, podsticaji za vantelesnu oplodnju, podrška učenicima i studentima, kao i podrška izbeglim i raseljenim licima.
 
Planirano je da rashodi za zaposlene iznose 2,9 milijardi dinara. U to je uključeno i planirano povećanja plata od 10 odsto za zaposlene u ustanovama kulture i socijalne zaštite, kao i povećanje od pet odsto za zaposlene kod ostalih korisnika sredstava budžeta AP Vojvodine.
  • Kaligula

    11.12.2017 11:30
    Oticice pola budzeta na radove u Partizanskoj i druga plivina na baletsku skolu Liman 3. Nema tu ni srece ni buducnosti.
  • Lala

    10.12.2017 18:02
    Crnjak
    95 milijardu evra se potrosi za vreme bozicnih kupovina u Nemackoj..6 miliardi evra je prihod od Oktoberfesta za grad Minhen.. a ni jedan cent nije ukraden dok ce Vucicevi razbojnici ukrasti silne milijarde bez grize savesti.
  • Đura

    10.12.2017 15:51
    Budžet Beograda duplo veći od budžeta Vojvodine iako Beograd ima manje stanovnika i manju površinu zauzima.Gde je tu logika?Pljačkanje Vojvodine se nastavlja.Samo ne znam dokle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".