Kikinda: Objavljen tender za prodaju MSK

Ministarstvo privrede objavilo je tender za javno nadmetanje za prodaju kapitala Akcionarskog društva Metanolsko-sirćetnog kompleksa u Kikindi.
Prema saznanjima RTS-a, početna cena je 38,5 miliona evra, a konkurs je otvoren do 9. februara 2018.
 
Za privatizaciju MSK-a mogu se nadmetati domaće i strane firme koje se bave hemikalijama i imaju prihod od najmanje 150 miliona evra. Kako se navodi, za učeće u postupku privatizacije MSK-a, zainteresovani moraju uplatiti depozit od nešto više od 3.850 000 evra, zatim naknadu za otkup prodajne dokumentacije preduzeća u iznosu od 250.000 dinara.
 
Otvaranje prijava biće 13. februara. Na prethodni Javni poziv o zainteresovanosti za MSK stigla su dva pisma zaiteresovnih investitora.
 
Državni sekretar u Ministarstvui privrede Dagan Stevanović rekao je ranije danas da se utvrđuju modeli privatizacije za Azotaru i Petrohemiju, a da se za Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) očekuje nova procena.
  • Depozit

    13.12.2017 02:51
    Pod ovim uslovima na konkurs će se javiti Mr Niko iz laze lazarevića ili neki marsovac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina