Vršac: Fabrika za prečišćavanje vode na probnom radu

Fabrika za prečišćavanje vode, koja je počela da se gradi 2016. na izvorištu u Pavlišu, kod Vršca, ovih dana je puštena u probni rad, a krajem februara bi konačno u gradski vodovod odatle trebalo da poteče potpuno ispravna voda.
Vršac: Fabrika za prečišćavanje vode na probnom radu
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", ovo je jedna od najznačajnijih investicija u gradu, s obzirom na to da se u pavliškoj vodi, koja se eksploatiše od 1962. godine, nalazi povišena koncentracija amonijaka i mangana.
 
Projekat je vredan šest miliona evra, od čega 2,4 miliona predstavlja donaciju Vlade Nemačke, a preostalih 3,6 miliona kredit, koji je JKP "Drugi oktobar", kao gazda izvorišta, podiglo kod nemačke razvojne banke KfV.
 
Sa ovog izvorišta pijaćom vodom se trenutno snabdevaju samo meštani Vršca, Pavliša i Jablanke. Ideja je da se na njega vremenom priključe i preostalih 20 naseljenih mesta.
  • Zivan

    20.01.2018 22:17
    Pitanje kvalitetne vode je veoma aktuelno skoro celoj Bačkoj i celom Banatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.