Mladi iz Francuske Gvajane impresionirani Bečejom

Kancelarija za mlade opštine Bečej šest dana je bila domaćin posete osamnaestoro učenika i četvoro profesora iz Francuske Gvajane.

Cilj njihove posete, kako navodi Webinfo.rs, je bio razvoj omladinske saradnje u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i svih onih sfera koje mogu doprineti edukaciji i razmeni iskustava mladih.

Kako bi na najbolji način povezali mlade iz opštine Bečej i njihove vršnjake sa drugog kraja planete, u organizaciju su bili uključeni i đački parlamenti Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske škole i Tehničke škole. Inače, inicijativa je potekla od bečejske porodice Petričević, a uzvratna poseta se planira naredne godine.

Na svečanom prijemu, koji je priređen za goste iz Francuske Gvajane i predstavnike đačkih parlamenata srednjih škola u Bečeju, prisutne su pozdravili Dane Mandić pomoćnik predsednika opštine, kao i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. Prvi čovek bečejske opštine je ovom prilikom otkrio planove ukoliko se ova saradnja nastavi. - Verujem da smo se pokazali kao dobri domaćini, a ujedno bih, ukoliko se ova saradnja nastavi, predložio Sporazum o bratimljenju sa gradom Mana.


Bertran Mije (Bertrand Millet) ataše za saradnju Ambasade Francuske u Srbiji je čestitao mladima i njihovim profesorima, kao i domaćinima. - Impresioniran sam onim što sam video. Vidimo da su gosti obišli srednje škole, kulturno-istorijske znamenitosti, bavili se sportskim aktivnostima i zabavili se. Puno su naučili jedni od drugih. Pomoćićemo da se iznađu sva neophodna sredstva da se ova divna saradnja nastavi i podržavamo ideju o bratimljenju gradova - zaključio je Mije.

U okviru svečanog prijema prikazan je trominutni promotivni film boravka mladih iz Francuske Gvajane u Bečeju, a gosti su se i pojedinačno predstavili i odigrali tradicionalne plesove svojih kultura.
Uručene su zahvalnice i pokloni, a mladi Gvajanci i njihovi profesori već sutra kreću na put od 9.000 kilometara koji ih vodi kući.

  • Kerefeke

    19.04.2018 12:29
    Vode decu u becej!
    Zasto je vodja pravio muzicku fontanu, bgd na vodi, kupio najskuplju jelku na svetu? Vodite ih tamo . Tamo ce tek da se oduseve.
  • Predivno!

    18.04.2018 20:19
    Posle ove posete naucice da cene svoju domovinu.
  • stavros

    18.04.2018 19:55
    Uvek me je srce vuklo da vidim taj deo sveta al vreme istice.
    Nema veze,u drugom zivotu.
    Sretan put dragi gosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".