Kazna za pijane vozače rad u mrtvačnicama

Tajlandske vlasti planiraju da vozačima, koji su u pijanom stanju izazvali saobraćajne nesreće, odrede kaznu da rade u bolničkim mrtvačnicama kako bi bolje sagledali svoju neodgovornost na putevima.

Svake godine tokom tradicionalnog jednonedeljnog odmora za Novu godinu, u Tajlandu se dešavaju saobraćajne nesreće s velikim brojem žrtava zbog vozača koji se s proslava vraćaju u pijanom stanju.

Tajland je druga zemlja po broju udesa za vreme praznika tokom kojih, u proseku na svakih sat vremena, poginu dve ili tri osobe i bude povređeno do 160 osoba.

"Vozači koje budu osuđeni na kaznu zbog saobraćajnih nesreća biće upućeni na rad u bolničkim mrtvačnicama", izjavio je tajlandski zvaničnik Krijangdedž Džantaravong.

"To je strategija da se takvi vozači uplaše da sednu za volan u pijanom stanju jer mogu i sami da završe u mrtvačnici. Cilj te mere da se ljudi odvrate i obeshrabre od takvog ponašanja", rekao je taj zvaničnik i dodao da bi takva kazna imala više efekta nego društveno koristan rad u parkovima ili bibliotekama. Prema njegovim rečima, kažnjeni vozači bi trebalo da "uvide i fizičke i mentalne posledice". "U mrtvačnici će raditi na sređivanju i transportu leševa, kako bi to bolje razumeli i postali savesniji i tako bezbednije vozili", dodao je tajlandski zvaničnik.

Autor: agencije

  • bravo

    12.04.2016 08:33
    Sjajna ideja sa Tajlanda, molim nadlezne da je prekopiraju u nas kazneni sistem.
  • Međutim

    12.04.2016 07:27
    Sjajna ideja! Međutim kod nas ni u mrtvačnicama, a pogotovu patolozi - ne žele svedoke.
  • Pod obavezno

    11.04.2016 22:20
    isti sistem
    Uvesti i kod nas, podrzavam 1000%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.