Kuća na grčkom moru košta manje nego u Surčinu

Kuća na obali mora na Halkidikiju ili Tasosu, sa dvorištem i kompletnim nameštajem, košta manje nego kuća slične kvadrature u širem centru Surčina.

Tako agencije za nekretnine nude sređene kuće na manje od 100 metara od mora za pare koje će vam u Srbiji jedva biti dovoljne da nađete valjan stan u Beogradu.

Razlog za ovako veliki pad cena nekretnina u Grčkoj leži u ekonomskoj krizi, pa su tako cene nekretnina opale za 30 do 40 odsto. Tako danas kuća od 75 kvadratnih metara u popularnom letovalištu Pefkohoriju može da se nađe za 65.000 evra, i to sa kompletnim nameštajem i na svega 70 metara od plaže. Kuća se nalazi blizu centra grada i sadrži klimu, kamin i sigurnosna vrata.

Slično je stanje u mestima Nikiti, Nea Fokea, pa čak i na Tasosu, gde cene, ipak, jesu malo više. Naime, na ostrvima su cene najmanje pale, ali je kvadrat i dalje jeftiniji nego u Beogradu - kuća od 130 kvadrata može da se nađe za 140.000 evra ili malo više od 1.000 evra po kvadratu.

U Srbiji ćete, s druge strane, za 65.000 evra moći da kupite kuću slične kvadrature (80 kvadrata) u širem centru Surčina i to gotovo u sivoj fazi izgradnje. Dobra stvar je što je u cenu uključen i plac od devet ari. Slično je stanje u ostalim prigradskim naseljima, dok u Begradu za te pare može da se nađe pristojan stan, ali ne u centru grada.
 

  • Goran

    28.07.2016 11:54
    Porez
    Jeste kupite kuću za male pare, a onda svake godine ogromani troškovi pa će te je prodati za još manje, samo da ne plaćate ogroman porez za strance. Nisu ti Grci baš naivni kao mi Srbi.
  • Vojvodina Republika

    27.07.2016 08:06
    A što bi uopšte uzimao kuću u Surčinu - zbog blizine aerodroma ??
  • ..

    26.07.2016 23:23
    ..
    A da usporedite Beograd i Atenu ? Na Jadranu u HR je prosjek za kvadrat apartmana 1900 e a kuce 1650 e. Na Stradunu je kvadrat prije krize bio 8.000 e, u Splitu na Peristilu 5.000 e. To su najskuplji kvadrati u HR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti