Planira da skoči iz aviona bez padobrana

Veteran američkog padobranstva i kaskader Luk Ajkins priprema s da danas skoči bez padobrana s visine od 25.000 stopa (7.600 metara).

Ukoliko sve bude išlo po planu, Ajkins će dva minuta posle skoka iz aviona pasti u levkastu mrežu, sličnu ribarskoj, sa otvorom veličine svega oko trećine fudbalskog terena, razapetu iznad tla.

Ako mu poduhvat uspe, Ajkins će ući u anale kao jedini ko je iz aviona namerno skočio bez padobrana i ostao živ.

Skok će prenositi Televizija Foks u okviru subotnje polučasovne emisije "Stride Gum Presents Heaven Sent".

Ajkins koji je izvodio vratolomije za film "Ajronmen 3", obučava vojnike padobranstvu.

Ajkins (42) će skočiti s još trojicom padobranaca, od kojih će jedan kamerom snimati skok, drugi će nositi dimnu patronu da bi gledaoci na zemlji pratili skok, a treći će preuzeti bocu s kiseonikom koju Ajkins mora da ima u prvom delu skoka.

Kad pratioci na 5.000 stopa otvore svoje padobrane, Ajkins će sam nastaviti pad, bez ikoga ko bi mogao da mu u slučaju potrebe doda padobran u poslednji ćas, čemu je ranije pribegavao.

Dete dvoje padobranaca, Ajkins koji skače s padobranom čitave tri decenije, još od svoje 12. godine, rekao je da mu je jedan prijatelj još pre dve godine predložio da skoči bez padobrana i tada se na to samo nasmejao, ali se potom predomislio i počeo da smišlja kako da izvede današnji skok.

  • Gari

    30.07.2016 23:28
    kasni malo ,ali...
    Gari Koneri je to već uradio. Skočio je sa "krilatim odelom" iz helikoptera i prizemljio na hrpu kartonskih kutija. Naravno , bez otvaranja padobrana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.