Dvojica fudbalera treniraju sa ženskom ekipom zbog seksističkih komentara

Češki klub Sparta iz Praga poslao je dvojicu svojih fudbalera da treniraju sa ženskom ekipom, pošto su posle prvenstvene utakmice rekli da bi ženski pomoćni sudija iz tog meča trebalo ostane u kuhinji.

Uprava Sparte je fudbalere Lukaša Vahu i Tomasa Kubeka imenovala za ambasaore ženske ekipe i poslala ih da treniraju sa ženskim timom, zbog uvrede pomoćnom sudiji Luciji Ratajovoj posle utakmice u nedelju 2. oktobra.

Ratajova nije pokazala očigledan ofsajd posle kojeg je Zbrojovka iz Brna postigla gol u drugom minutu sudijske nadoknade vremena i osvojila bod protiv Sparte (3:3). Vaha je posle utakmice na Tviteru postavio njenu sliku i napisao: "U kuhinju", dok je golman Kubek u izjavi medijima posle meča rekao "da bi žene trebalo da ostanu za šporetom, a ne da sude utakmice muških ekipa".

Predsednik Fudbalskog saveza Češke Miroslav Pelta rekao je posle utakmice da su njihove izjave potpuno neprihvatljive, a obojica fudbalera su se izvinila putem društvenih mreža.

- Želeo bih da naglasim da su žene važan deo fudbala, a to će ostati. Njihovo prisustvo u fudbalskim strukturama i na stadionima je važno za fudbal - rekao je Pelta.

Sparta je upozorila dvojicu svojih fudbalera da neke granice ne smeju biti pređene, a uprava kluba imenovala ih je za ambasadore ženske ekipe, kako bi videli "da žene imaju i druge veštine osim onih za šporetom".

Sudija Ratajova je suspendovana na četiri utakmice zbog dve greške na utakmici Sparte i Zbrojovke. Osim greške kod izjednačujućeg gola ekipe iz Brna, ona je propustila da pokaže ofsajd pre gola Sparte.
 

  • Realista

    06.10.2016 08:28
    100%
    Nadredjeni morali tako da postu da im njihove zene ne bi kenj*le
  • Žena

    06.10.2016 07:42
    Ni meni nikad neće biti jasno šta im je taj ofsajd. Jesam za ravnopravnost polova i ostale kerefeke, ali pustite im (muškarcima) da bar jednu stvar imaju svoju. Ionako smo im u svemu ostalom dokazale da smo bolje :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.