VIDEO: Meteor noć pretvorio u dan u Rusiji

Stanovnici Kakazije u Sibiru bili su svedoci velike vatrene eksplozije na nebu koja je nakratko noć pretvorila u dan.
Izveštaji o ovoj retkoj pojavi došli su iz cele Kakazije, kao i iz susedne regije Krasnojarsk. Pad meteora se najbolje video u gradu Sajanogorsk.
 
Nikolaj Soldatov, meštanin Kakazije, video je meteor par sekundi, a otprilike pola minuta nakon toga čuo je glasan prasak koji je aktivirao alarme na automobilima u mnogim delovima grada.
 
"Bilo je veoma lepo. Ne vidite to svaki dan. Nismo bili uplašeni jer smo odmah shvatili da se dešava nešto poput onog u Čeljabinsku pre tri godine", rekao je Sergej Isajkin.
 
Meteor nije napravio nikakvu štetu, a prema pisanju ruske novinske agencije TASS, ako je neki fragment meteora preživeo pad, najverovatnije se nalazi u dolini Babik.
 
"Meteor je nekoliko puta manji od onog koji se pojavio iznad Čeljabinska, ali njegovi fragmenti se mogu naći. Određivanje gde su sleteli zahteva preciznu kalkulaciju njegovog puta, što može da potraje nekoliko dana", rekao je profesor na Saveznom univerzitetu Urala Viktor Grokhovski.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti