Ne žele veganki da daju pasoš

Nensi Holten, koja je vodila javnu kampanju protiv određenih švajcarskih tradicija, vlasti nisu želele da daju pasoš, jer je stanovništvo uvređeno njenom "dosadnom" kampanjom za prava životinja.
Nensi Holten je aktivistkinja za prava životinja i javno se usprotivila švajcarskoj tradiciji koja, između ostalog, podrazumeva stavljanje zvona kravama oko vrata i trke prasića. Nensi je poreklom iz Holandije, a u Švajcarsku, u kanton Argau, doselila se kada je imala osam godina. Njena deca imaju švajcarsko državljanstvo.
 
Holtenova je veganka i svojim izjavama o životinjama u medijima naljutila je lokalne vlasti i stanovništvo.
 
"Zvuk tih zvona je užasan, možemo ga uporediti sa jačinom zvuka pneumatske bušilice. Zamislite da vam tako nešto stalno visi blizu uha. Životinje oko vrata nose 5 kilograma. To izaziva trenje i opekotine na koži", rekla je Nensi.
 
U Švajcarskoj lokalno stanovništvo ima pravo glasa kada je reč o molbi za dobijanje pasoša. Nensi je prvi put pokušala 2015. godine i, iako su lokalne vlasti prihvatile njenu naturalizaciju, odbilo ju je 144 od ukupno 206 stanovnika na glasanju. Drugi pokušaj naturalizacije odbijen je u novembru 2016. godine, ali je poslat vlastima kantona gde i dalje postoji šansa za odobravanjem.
 
Ona je navela da njena namera nije bila da napadne švajcarsku tradiciju i da je motivisana samo zaštitom životinja: "Švajcarska je moj dom i mesto gde žive moji prijatelji, moji rođaci, tu je moj posao".
 
Predsednica Švajcarske narodne partije tvrdi da Holtenova ima "dugačak jezik" i da stanovništvo nije želelo da joj pokloni državljanstvo "ako ih nervira i ne poštuje njihovu tradiciju".
  • Orwell Vegan

    13.01.2017 12:36
    @NadRealista
    Utero tebi najveci vegan zvani slon, posto volis meso u telu. Eto vidite kako je lako nemati argumente, pa onda biti prostak.
  • Vest radi vesti

    13.01.2017 11:21
    Šta ima veze, jedna od više desetina hiljada vegana u Švajcarskoj nije dobila pasoš. Ostali jesu. Takođe, koliko li mesošdera nije iz raznih razloga dobilo pasoš neke države. Isto su bili agresivni, odnosno nedostojni, ali iz drugih razloga.
  • Realista

    13.01.2017 08:01
    @Orwell Vegan
    Uteram ja tebi.... praziluk
    Jer jel ne ubacujes meso u organizam xD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti