Ruske stjuardese tvrde da su povučene sa posla jer su prestare, ružne i debele

Poznata ruska aviokompanija "Aeroflot" povukla je sa međunarodnih letova 400 stjuardesa tvrdeći da su prestare, ružne i debele.
One su se pismom obratile ruskom predsedniku Vladimiru Putinu žaleći se na tretman koje su doživele. Stjuardese koje su pogođene ovom odlukom osnovale su grupu koja se krije iza skraćenice SDR (stare, ružne i debele) i tvrde da su povučene s međunarodnih letova i stavljene na manje atraktivne lokalne letove.
 
"Aeroflot" demantuje ove navode, insistirajući da ništa od gore navedenih razloga nije bilo presudno da donesu takvu odluku.
 
"Rekli su nam iz kompanije da samo mlade i zgodne stjuardese mogu da lete na međunarodnim letovima", tvrdi jedna od oštećenih, Jevgenija Magurina.
 
Stjuardese tvrde da je pored očigledne diskriminacije, zarada na lokalnim letovima manja nego na međunarodnim i da im je na taj način uskraćen dodatni novac, piše Dejli mejl.
  • Sojge

    24.02.2017 15:56
    otkaz
    Ja da sam gazda te aviokompanije bi samo i zaposljavao zgodne slobodne zenske a ove nek se zaposle u konkurentskoj aviokompaniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.