VIDEO: Ujedinjeni Arapski Emirati će odvlačiti sante sa Antarktika

Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju da odvuku lednike od obale Antarktika kako bi rešili problem s pitkom vodom.
VIDEO: Ujedinjeni Arapski Emirati će odvlačiti sante sa Antarktika
Foto: 021
Kompanija National Advisor Bureau Limited planira da regiju snabdeva čistom vodom iz lednika koje će dovlačiti na obalu emirata Fujairah.
 
Lednik prosečne veličine sadrži više od 80 milijardi litara vode, što je dovoljno za preživljavanje milion ljudi preko pet godina, izjavio je direktor tvrtke Abdulah Mohamad Sulaiman Al Šehi.
 
Takođe je izjavio da bi lednici mogli da stvore mikroklime i donesu kišu u ovo sušno područje.
 
Ova firma predviđa da će biti potrebno godinu dana da dovuku lednik u državu i objavili su da će projekat započeti u 2018. godini.
 
Al Šehi je rekao da bi prizor plutajućih santi takođe mogao da postane turistička atrakcija i da je voda iz tog leda "najčistija voda na svetu".
 
  • Metereolog

    05.05.2017 16:01
    Odlična ideja
    Led će se i dalje stvarati na polovima a voda isparavati u pustinji.Nikakvu apokalipsu neće izazvati ovaj projekat. Bolje da obratite pažnju na septičke jame u vašim dvorištima
  • Zbunjena

    04.05.2017 22:58
    Bahanalije
    Ovo jesu bahanalije! Izrael je izgradio 3 velike fabrike za preradu morke vode u pijacu. Ova stoka ima toliko para da sigurno moze napraviti bar 10 fabrika, ali ne - lakse je unistavati planetu! Ja ovo zaista ne razumem!
  • gari

    04.05.2017 20:08
    blagi bože
    Ceo svet razmišlja o globalnom otopljavanju, o negativnim posledicama topljenja leda na Antarktiku i Arktiku, a ovi bi da se bahate i dovlače led u svoje toplo more. Pa to bi trebalo da im se zabrani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva