Ništa od pauze za seks u toku radnog vremena

Švedska je bila na ivici da postane prva zemlja koja uvodi pauze za seks na radnom mestu posle predloga jednog gradskog odbornika.
Ništa od pauze za seks u toku radnog vremena
Foto: Pixabay

Ipak, ovaj predlog je odbijen.

Erik Muskos, 42-godišnji socijaldemokrata i gradski savetnik u Overtornei, upoznao je svoj gradić sa svetom kada je predložio uvođenje jednočasovne plaćene pauze za zaposlene kako bi mogli da odu kući i prepuste se ljubavnim čarima sa svojim partnerima.

Muskos je istakao zdravstvene beneficije seksa i opravdao ove mere tvrdnjom da će se tako poboljšati porodični odnosi i povećati produktivnost. On je, pored toga, dodao da bi ovakve pauze popravile negativne demografske trendove.

Ipak, predlog je na kraju odbila opština Overtornea.

"Ne mislim da poslodavac treba da odlučuje kada će radnici da imaju seksualne odnose. To jednostavno nije pitanje za opštinu", rekao je član opštinskog saveta Overtornea Tomas Vedestig.

Uprkos činjenici da je predlog na kraju odbijen, on je ipak privukao međunarodnu pažnju na malu opštinu u severnoj Švedskoj.

"Ni sam ne znam koliko me je novinara, iz više zemalja, intervjuisalo. Čak je BBC stupio u kontakt sa nama, a i sam Donald Tramp je pomenuo ovaj predlog", rekao je Vedestig, tvrdeći da je predlog odneo mnogo energije i fokusa sa drugih važnih pitanja u opštini.

On tvrdi da je rasprava stavila lokalne političare pod veliki pritisak, ističući da je i sam bio umoran od neželjene pažnje.

Overtornea je glavno naselje u istoimenoj opštini, na švedsko-finskoj granici, i ima oko 2.000 stanovnika.

  • Mile zlojeb

    24.05.2017 14:04
    Nas j... direktor bez odluke Skupštine grada.
  • haha

    22.05.2017 17:02
    kao vic sa Fatom
    Ja u 1 imam sex, pa ko je tu tu je.
  • happy tv

    22.05.2017 08:56
    budalastina..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.