Policijski specijalci pronašli jednu od dve izgubljene granate

Poljski policajci uspeli su da pronadju jednu od dve izgubljene svetlosno-zvučne granate koje su im prošle sedmice nespretno ispale iz helikoptera tokom akcije na jugu Poljske, a sada po livadama i šumama pokušavaju da nađu i drugu.
Poljski specijalci razmileli su se sada s detektorima metala po livadama na trasi leta helikoptera iz koga su im ispale granate namenjene privremenom onesposobljavanju protivnika, koje bi uz neoprezno rukovanje eventualnog nalazača mogle da eksplodiraju i nanesu ozbiljne povrede.
 
"U nedelju su u potragu krenuli antiteroristi iz Krakova i našli su u zelenilu jednu granatu. Bila je neoštećena. Tragamo sada za drugom", kazao je Sebastijan Glenj iz policije u Krakovu.
 
Blam komandosa poljske policije desio se pre nedelju dana prilikom operacije protiv nelegalnih plantaža marihuane u Vitovu na jugu zemlje kada su tokom leta izgubili granate, a paradoksalno snimak zlosrećnog leta su postavili sami policajci iz jedinica u Žešovu i Lublinu da se pohvale akcijom protiv narko mafije.
 
Granate su ispale jednom od komandosa iz pancir prsluka dok je u letu visio na užetu ispod helikoptera. Ako istraga pokaže da je to zbog njegovog nemara, preti mu do tri godine zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.