Parking mesto u Hongkongu prodato za 664.000 dolara

Parking mesto u Hongkongu prodato je za rekordnih 664.200 dolara, prenose lokalni mediji.
Parking mesto se nalazi na prvom spratu luksuznog stambenog kompleksa u zapadnom delu tog ostrva i ima površinu od 17 kvadratnih metara.
 
Kupac je Kvan Vaj-ming, izvršni direktor jedne investicione firme, prenosi list Saut Čajna Morning post, koji navodi i da je to rekordna cena za jedno parking mesto. Prošlog meseca jedan biznismen iz Hongkonga platio je tri milijarde dolara za poslovni prostor u glavnoj poslovnoj i šoping četvrti, što je takođe rekordni iznos za takvu nekretninu.
 
Problem visokih cena nekretnina u Hongkongu postao je političko pitanje. Male firme su sve češće primorane da zatvore svoje poslove zbog neverovatnih cena za iznajmljivanje prostora, a stanovnici ostrva sve teže uspevaju da kupe pristojne stanove, uprkos pokušajima vlasti da zauzdaju cene na tom tržištu.
  • interesuje me

    15.06.2017 15:27
    koliko kosta auto koji parkira na to parking mesto?
  • NS49

    14.06.2017 17:35
    Jedan bivši kolega sa posla prešao u privatnike pa je iznajmio manju garažu u Radničkoj ulici samo da bi se mogao parkirati ispred nje.
    Ne znam šta je tačno bilo ali ga jednom odneo pauk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.