Papa okačio natpis "Zabranjeno kukanje" ispred svojih odaja

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja šaljivo je upozorio one koji ulaze u njegove privatne odaje u Vatikanu natpisom "Zabranjeno kukanje", što je plakat koji mu je nedavno poklonio italijanski psiholog.
Salvo Noe, autor dela na temu o razvoju ličnosti, poklonio je natpis papi na kraju skupa na Trgu Svetog Petra sredinom juna, preneo je blog Vatican Insider.
 
Papa je tada sa osmehom obećao da će natpis okačiti na vrata prostorije u koju prima posetioce.
 
Franja je na kraju ipak odlučio da to okači ispred privatnih odaja. On često opominje vernike da se ne prepuštaju melanholiji ili nekom oplakivanju. Na natpisu pored reči "Zabranjeno kukanje" sitnijim slovima piše: "Oni koji se toga ne pridržavaju podležu sindromu viktimizacije sa značajno smanjenim nivoom dobrog raspoloženja i sposobnosti za rešavanje problema".
 
Takođe se preporučuje razmišljanje o sopstvenim mogućnostima, a ne o granicama sa zaključkom: "Prestani da se žališ i učini nešto da bi ti život bio bolji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.