Bradati biciklisti ne mogu da voze za belgijski tim

Biciklisti belgijskog tima Sport Vlanderen više ne mogu da imaju bradu "iz estetskih razloga", objavio je sportski direktor Valter Plankert.
Bradati biciklisti ne mogu da voze za belgijski tim
Foto: Pixabay
"Preduzeo sam tu meru u ime elegancije biciklizma. Mi smo tim biciklista, a ne motokros ili ragbi tim. Sline i ostaci hrane u bradi trkača usred trke - to je odvratno", napisao je Plankert u novinama "Het Nieuvsblad".
 
Plankert kaže da nije protiv brade od nekoliko dana. Ali, ne može prava, dugačka, bujna, negovana brada. Ako neki vozač njegovog tima ne želi da se pridržava tog novog pravila, moraće da potraži drugi tim.
 
Sport Vlanderen je profesionalni tim, u kategoriji biciklizma "D2".
  • Tata

    27.09.2017 14:53
    @ Tja
    Nisu u pravu...Rec je o disciplini. Vojnici, policajci i sportisti su sinonim za disciplinu. Zamisli kosate i bradate sporiste...utakmice bi licile na amatersku glupost
  • Fosil

    27.09.2017 13:18
    Gledao sam biciklističke trke i nisam video bradatog biciklistu. Oni briju i noge da bi otpor vazduha bio što manji. Lažna vest.
  • tja

    27.09.2017 10:12
    & da
    @ex sportista
    To sto je tebi hipsterska brada sabanerija je tvoja stvar. Nije dovoljno da ponisti pravo na licni izbor sta ces da nosis na licu. To sto trener kaze ne znaci da je trener u pravu. Znam gomilu njih koji imaju vlas' i onda terorisu okolinu nebuloznim propisima i pravilima.
    Slina na bradi je pretpostavka, ne mora da znaci da ce je biti. Tek ako je bude onda se gleda sta ce s njom.

    @da
    kakve veze imaju sportisti sa uniformisanim sluzbama???
    Hoces li i popove da brijes mozda? I oni nose uniformna odela ako vec smatras da su dresovi uniforme?
    U krajnjem slucaju, biciklisti o kojima je ovde rec ne nose dresove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.