Planira da se lansira u nebo da dokaže da je Zemlja ravna

Čovek koji veruje da je Zemlja ravna ploča planira da lansira sebe 550 metara u kalifornijsko nebo iznad pustinje Mohave, kako bi (delimično) potvrdio istinitost svoje teorije.
Šezdesetjednogodišnji vozač limuzina Majk Hjudžs napravio je raketu u koju je uložio 20.000 dolara i koja će ga lansirati u nebo brzinom od 800km/h, tačnije 1,6 kilometara do grada Amboj, odakle će se na Zemlju spustiti padobranom. 
 
Projekat je sponzorisala grupa koja se bavi pribavljanjem dokaza da je Zemlja ravna. Nažalost, Majkovo lansiranje nije dovoljno visoko da bi mogao da pribavi i foto-dokaze da je Zemlja zaista ravna, ali to je ono što planiraju svakako da urade u budućnosti. Zbog toga on i pomenuta grupa planiraju da izgrade "rockoon" – raketu koja će biti lansirana tek pošto dostigne određenu visinu u balonu i koja će ga odvesti na 109 kilometara visine. 
 
Inače, Majk odbija da veruje u naučne dokaze i istinitost o Zemljinom pravom obliku. 
 
"Ne verujem u nauku. Razumem se u aerodinamiku i način na koji se stvari kreću kroz vazduh. Ali to nije nauka, to je obična formula. Nema razlike između nauke i naučne fantastike", rekao je on za AP.
  • dragan

    25.11.2017 21:06
    ?
    Mogu li ja da pritisnem dugme?
  • Sasa

    25.11.2017 00:47
    Mislite o tome
    Zašto je pristup antartiku zabranjen? Godine 1956. je (Richard E. Byrd) posledji put vodio slobodnu ekspediciju i nisu uspeli da predju preko antartika, jer kako on kaže zaustavio ih je veliki zid (takozvani byrd-ov zid)! Godine 1953. Byrd je u televizijskom intervjuu izjavio da je to kontinent sa površinom većom nego USA. Bogat ugljem, uranijumom, niklom i drugim rudama. Mnoge zemlje su želele deo tih resursa: Russia, Australia I Brazil. A onda godine 1959. 47 zemalja se odjednom zajednički slaže da prihvati Ugovor o Antartiku i naprasno odustane od resursa. Žele da verujemo da se antartik stalno pomera, a ustvari je svuda oko nas što se i vidi na modelu ravne zemlje. Da li se iza antartika krije jos zemlje?
  • mislilac

    24.11.2017 13:13
    Eeee... da ....Zemlja je ravna ama bas sa svake strane kugle zemaljske a ovaj lik ce da bude pljosnat kada sleti sa 550 metara,bolje da se na brdo popeo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.