Na Braču se utopio dečak iz Novog Sada, sumnja da ga je izdalo srce

Trinaestogodišnjak iz Novog Sada Luka M. je dečak koji se u subotu utopio na hrvatskom primorju.
U pitanju je sin legende argentinske odbojke Markosa Milinkovića koji je poreklom Srbin i oženjen je Novosađankom.
 
Mali Luka je sa majkom bio na letovanju, a u Novom Sadu je išao u šesti razred OŠ "Vasa Stajić" i trenirao odbojku u OK Vojvodina. Pre odbojke, dugo se bavio tenisom.
 
Dečak se utopio u subotu uveče u Postirama na ostrvu Brač pod za sada nerazjašnjenim okolnostima. Nesreća se dogodila se oko 19:30h u uvali Mala Lozna, koja je u to vreme bila prepuna kupača, a njegova majka nalazila se na plaži.
 
Kako pišu "Novosti", Luka je sam otišao da se kupa, a posle izvesnog vremena, nekoliko turista koji su se našli u moru, primetili su telo dečaka kako pluta. Brzo su doplivali do njega i izvukli ga na obalu.
 
Iako su mu u pomoć odmah priskočile dve medicinske sestre koje su se našle na plaži, lekar iz Engleske na godišnjem odmoru, te vozilo Hitne pomoći iz Supetra, dečaka nisu uspeli spasiti. Sat vremena pokušavali su ga reanimirati, a onda su morali proglasiti smrt.

- Iznajmili su kajak, on i njegovi prijatelji, od 17 do 19 sati, ali su ga vratili već oko 18:25. Kazali su da im je dosta, dvojica su otišla na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će se još kupati - rekao je za "24 sata" jedan od očevidaca.
 
Sama uvala, inače je ograđena mrežom kako bi se izbeglo da plivači nastradaju od glisera, a u uvali ima nekoliko kafića kao i mali ronilački centar. Šta se, međutim tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdiće istraga. Policija je odmah došla na mesto nesreće i prema prvim izveštajima, "nema elemenata koji bi ukazivali na krivično delo", tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja. 
 
Za sada se sumnja da je dečaka izdalo srce. Luka je bio zdrav, nije pio nikakve lekove, ali je po vrućini igrao košarku, vozio kajak, a onda vruć skočio u more. Prema rečima njegove majke, bio je i dobar plivač.
 
Županijsko državno tužilaštvo je izdalo nalog da se izvrši obdukcija.
  • Ilona

    31.07.2017 16:58
    Saučešće roditeljima- velika tuga
  • :(

    31.07.2017 13:43
    Tuga. Jadno dete. Saučešće porodici.
  • nk

    31.07.2017 11:50
    Golema tuga. Saucesce porodici....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika