Sutra presuda Novosađaninu za prebijanje žene na smrt

Jovici Mitroviću (54) osumnjičenom da je 12. novembra prošle godine ubio nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov (49) u naselju Kasapska Ada nadomak Novog Sada, preti i do 15 godina zatvora.
Sutra presuda Novosađaninu za prebijanje žene na smrt
Foto: 021.rs
Kako je na završnom ročištu u novosadskom Višem sudu istakao predstavnik Tužilaštva, obdukcioni nalaz je pokazao da je Mitrović svoju nevenčanu suprugu usmrtio sa najmanje 16 udaraca rukama i nogama po celom telu. On je rekao da je nalaz pokazao da je Mitrović suprugu tukao dokle god je imao snage, te da je veštačenjem dokazano da je u krvi imao 2,73 promila alkohola.
 
Na osnovu navedenog, kao i činjenice da su stručnjaci utvrdili da Mitrović ima dobru toleranciju na alkohol jer pije duže vreme, Tužilaštvo je zaključilo da ne stoji njegova odbrana da nije bio uračunljiv tokom zločina te da nije bio ni svestan šta je učinio.
 
Upravo zato, Tužilaštvo je zatražilo da osumnjičeni bude kažnjen za krivično delo ubistvo sa direktnim umišljajem.
 
Mitrovićev branilac insistirao je na tome da sud optuženom izrekne blažu kaznu zato što je ovaj sarađivao tokom istrage i priznao zločin. I sam Mitrović je izjavio pred sudskim većem da se kaje što je uništio jedan život.
 
Izricanje presude je u četvrtak, 9. novembra. 
 
Podsetimo, Mitrović je svoju nevenčanu suprugu prebio na smrt po povratku kući sa jednog slavlja na kome je ona navodno flertovala sa gostima. Mitrović je ispričao da su od jutra oboje pili rakiju, da su to radili i na proslavi, te da je supruzi govorio "da povuče ručnu", a da je ona nepristojno igrala sa drugim muškarcima dok je on pomagao oko posluženja u sali. Zbog toga se, rekao je, osećao poniženo, ali nije reagovao dok su bili na proslavi krštenja.
 
"Kada smo došli kući, hteo sam da razgovaramo nasamo o tome. Ponudio sam joj da ode od mene, a ona mi je opsovala majku koja mi je jedina ostala od bliskih rođaka. Rekla mi je da hoću da se tučem i krenula da me udari", rekao je Mitrović.
 
On nije mogao da kaže ni reč o tome kako je udarao Vesnu, a prvo čega se seća posle ubistva jeste scena u kojoj sedi u policijskom automobilu.
  • ogorcena

    08.11.2017 08:47
    sramota
    kojih 15 godina pa on je uzeo zivot zene, kakva god je bila to nije opravdanje. Sramota je da njen zivot vredi 15 godina pa ublazavanje kazne, dobro vladanje, kajanje i eto ga za 8 godina napolju pa moze neku drugu da umlati. Bez 30 do 40 godina zatvora ne bi trebali ni da govore jer sve ostalo samo daje krila drugim nasilnicima da isto to rade, sramota.
  • Vesnina sestra

    08.11.2017 08:40
    vecina zna
    Vecina mi je rekla,sta I kako je bilo,sta je rekao kad je monsrum ucinio gnusno delo! Neka se ne vadi ni na sta, I ni na kog! Dozivotno neka tamo ostane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika