VIDEO: Uhapšen Miloš Buha, saučesnik u ubistvu Vojislava Škrbića

Novosadska policija je uhapsila Miloša Buhu (46), osuđenog na 17 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Vojislava Škrbića 2014. godine u restoranu "Gondola" u Novom Sadu.
On je uhapšen po poternici Višeg suda i već je smešten u zatvor.
 
Nije se opirao hapšenju, a pronađen je u jednom stanu u Ulici Stevana Hristića na Novom naselju.
 
 
U međuvremenu je Apеlacioni sud u Novom Sadu preinačio presudu Višeg suda i sa 15 povećao na 17 godina zatvorsku kaznu za Miloša Buhu. Sud je takođe potvrdio raniju presudu za Dušana Buhu za ubistvo Škrbića i nеdozvoljеnu proizvodnju, držanjе, nošеnjе i promеt oružja i еksplozivnih matеrija, kojom je on osuđеn na 18 godina robije.  Ovo je drugi put da su presude prinače, jer 2016. sud već poništio presudu kada su osuđeni na 18 i 15 godina.
 
Vojislav Škrbić je ubijen 22. maja 2014. godine oko 21 sat u kafiću "Gondola" kod Dunavskog parka. Dušan Buha je ubio Škrbića hicima iz pištolja, a Miloš mu je pomogao tako što je prvi u restoranu prišao Škrbiću i počeo sa njim da razgovara, nakon čega ga je Dušan upucao.
 
Dušan Buha se predao posle 20 dana i priznao ubistvo Škrbića, dok je Miloš pobegao i skrivao se sve do juče. Miloš i Dušan inače nisu u srodstvu, već samo prezimenjaci.
 
Vojislav Škrbić bio je jedan od čelnih ljudi novosadskog podzemlja, a pre ubistva preživljavao je atentate, od kojih je najpoznatiji onaj iz 2012. godine, kada je ranjen u grudi. Slovio je za jednog od glavnih organizatora distribucije heriona u Novom Sadu.
  • VladaN

    11.11.2017 19:12
    kako god bilo..
    ..ima domaćeg ološa ali nas upropastiše bosanci i crnogorci. Ovi hrvati su ipak samo muljatori u građevini. Ne zna se da li u NS ima više smeća ili krimosa.
  • zz

    09.11.2017 16:57
    show program
    saucesnik u ubistvu, osudjen u odsustvu na 17 godina,
    3 ipo godine na poternici, on pije kafu na mestu zlocina :D
    pa ovo nema ni na filmovima
  • Step

    09.11.2017 16:45
    Milos
    Ja
    Kad već tako dobro znaš....zasto ne potvrdis za Škrbića da je dilovao heroin....kad si već upućen. On je već robijao zbog takvih koji lupetaju kao ti...a i ovaj put je prošao tako jer je hiljadu jezika pričalo što nije istina....
    PRAVDA ZA BUHU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika