Voša pobedom završila sezonu, ovacije za Rockova

Fudbaleri Vojvodine završili su sezonu pobedom nad ekipom Javora rezultatom 1:0 u poslednjem susretu ovogodišnjeg prvenstva Srbije.
Voša pobedom završila sezonu, ovacije za Rockova
Foto: 021.rs

Gol za tri boda postigao je Milan Spemo u 88. minutu.

Pred oko 800 gledalaca na Karađorđu, iako nije bilo dovoljno motiva igrači oba tima prikazali su solidnu igru. Vojvodina je stvorila nekoliko odličnih prilika, ali su i gosti lako mogli do tri boda. U tom ih je sprečio mladi Emil Rockov fantastičnim intervencijama, pa mu je u jednom trenutku ceo stadion skandirao.

Počelo je sa dve prilike Melega. U 8. minutu Stamenić ga odlično proigrava, a kapiten sam sa penala ne uspeva da savlada Đogatovića. Već u sledećem napadu ističe se golman gostiju nakon slobodnog udarca Melega.

U 35. minutu Rockov brani šut glavom Tomanovića sa peterca, a nekoliko minuta kasnije fantastičnom paradom zaustavlja šut Sevića iako su već svi videli loptu u mreži. Mogla je Vojvodina da prvo poluvreme reši u svoju korist, iznenada je u zaustavnom vremenu Malbašić izbio sam pred golmana gostiju, ali je šutirao iskosa pa je Đogatović uspeo da izbaci loptu u korner.

U drugom poluvremenu prvu priliku ima Planić u 59. minutu kada ne uspeva da ubaci loptu u mrežu sa svega tri metra nakon centaršuta Melega, a nedugo zatim Jovančić dribla nekoliko fudbalera i potom potpuno neometan šalje loptu preko prečke. U 75. minutu Rockov nesmotreno pravi faul u svom kaznenom prostoru, ali odmah potom ponovo briljira i brani penal Mitoševiću.

Kazna je Ivanjčane stigla pred kraj susreta kada je rezervista Spremo šutem sa oko 25 metra pogodio dalji ugao Đogatovićevog gola, te tako doneo tri boda svom timu u poslednjem meču ove sezone.

Sem Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope igraće Crvena zvezda i Mladost iz Lučana, dok će u kvalifikacije za Ligu šampiona ekipa Partizana koja je danas proslavila titulu nakon fantastične serije od 36 utakmica bez poraza.

Rezultati: Vojvodina - Javor 1:0, Partizan - Mladost 5:0, Crvena zvezda - Radnički 4:0 i Napredak - Voždovac 1:1.

Tabela: Partizan 58, Crvena zvezda 55, Vojvodina 43, Mladost 36, Radnički 32, Napredak 30, Voždovac 27 i Javor 22 boda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.