Još jedan nasilni učenik prebačen u drugu školu, podnete krivične prijave

Još jedan učenik Osnovne škole "Branko Radičević", koji je učestvovao u nasilju nad drugim maloletnim učenicima, prebačen je u drugu školu, a radi se o "Prvoj vojvođanskoj brigadi".
Kako za 021 kaže direktor "Prve vojvođanske brigade" i predsednik aktive direktora osnovnih škola Dušan Kosanović, još tri učenika treba da budu prebačena u nove škole, a čeka se saglasnost roditelja.
 
"Kao što sam rekao, mi smo nemoćni ako roditelj neće da da saglasnost. Jedno dete je prebačeno kod mene i jutros je krenulo u školu, na moje insistiranje da ga prihvatim, ali i insistiranje roditelja. Viši interes je da ovo bude neka vrsta kazne, jer mi nemamo neke velike instrumente kažnjavanja", kaže Kosanović.
 
On dodaje da su deca prošle nedelje bila u policiji, puštena su i sada opet idu u školu. "Međutim, ako se ne dobije saglasnost roditelja za preostalu trojicu učenika, oni će u svojim školama dobiti ukore i jedinicu iz vladanja, više od toga mi ne možemo", naglašava on.
 
Jedan učenik dobrovoljno je promenio školu, a o tome čitajte OVDE.
 
Policija je, kako je 021 najavljivao, podnela krivične prijave protiv petorice maloletnika za teško nasilje nad učenikom šestog razreda OŠ "Branko Radičević", koji je, uz još nekoliko dece mlađeg uzrasta, maltretiran, pretučen i čak primoran da pije urin.  
 
U školi je u toku postupak utvrđivanja odgovornosti razredne starešine. Više o tome čitajte OVDE.
 
Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
  • Ideja

    06.07.2016 14:00
    kazu nemocni su
    Nemocni su jer nemaju instrumente kaznjavanja sem ukora i premestanja iz skole, a dok sud i drzava cute nemocni su i oni valjda... Ali mozete bar ovo uraditi: TREBA DA SE ZAPISU IME, PREZIME, PREBIVALISTE ITD. I DA SE TE INFORMACIJE CUVAJU I SVUGDE POKAZU SUTRA I OBJAVE SVIMA KOJI IMAJU KONTAKTA SA NJIMA, U SREDNJOJ, NA FAKULTETU, NA RADNOM MESTU I NEKA IH PRATI KROZ CEO ZIVOT!

    Eto vam jednostavnog resenja, ako ne moze sluzbeno zapisite privatno i sirite od osobe do osobe ko hoce da zapise.
    Ako ni ovo necete da uradite, onda zasluzujete osudu engleza, da jeste genocidni narod tj. narodi...
  • Dobro bi bilo

    06.04.2016 20:30
    @ ex chapman
    Gde ste procitali da Anja ima sva ta prava, bas me interesuje?
  • ex chapman

    06.04.2016 12:26
    @Anja
    poštovana Anja, ako vaše dete ide u školu u koju je prebačen jedan od nasilnika imate puno pravo da zaštitite svoje dete. imate pravo da vam direkor pokaže ko je to i kako se zove, u koji razred ide, imate pravo da zahtevate da bude odvojen od normalne dece. jed dečko koji je uradio to što je on uradio - nije normalan. za njega je mnogo bitnije i hitnije lečenje nego obrazovanje i to bi nadležni trebalo da znaju i tako da se ponašaju. ako se svi vi roditelji organizujete i stanete zajedno u zaštitu svoje dece - ne mogu vam ništa. a priključićemo vam se i mi ostali kojima je dosta bezakonja, nasilja i nepravde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.