Svratište za seksualne radnice uskoro počinje sa radom

Svratište za seksualne radnice počeće sa radom sredinom maja na Salajci, u blizini mesta okupljanja žena i devojaka koje se bave ovim poslom.
One će u svratištu moći da dobiju savete psihologa, socijalnog radnika, pravnika, pomoć psihijatra, da se testiraju na HIV, obave ginekološke i druge preglede, ali i da održavaju ličnu higijenu.
 
Za razliku od prethodnog svratišta koje je zatvoreno, lokacija novog neće biti tajna. U Udruženju "Prevent" je ranije za 021 rečeno da će se svratište nalaziti u blizini Kaćke petlje. Seksualne radnice će u njemu moći da borave osam časova, koliko će trajati i samo radno vreme svratišta.
 
U "Preventu" kažu da se radi o programu "smanjenja štetnosti". Ideja projekta nije legalizacija, već da te devojke budu zdrave, rekao je za Dnevnik predsednik udruženja Nebojša Đurasović. Prema njegovim rečima, glavni cilj, pored pružanja pomoći, jeste standardizacija svih svratišta u Srbiji.
 
Inače, prema nekim procenama, u Novom Sadu ima više od 300 prostitutki. Ovim zanatom se bave žene između 18 i 29 godina, ali među njima ima i maloletnica.
 
Autor: Dnevnik/ 021.rs
  • vredi razmisliti

    04.05.2016 23:03
    cek malo ok su neke stvari ali brate ak ti znas da je nek lopov il prostitutka a neprijavis i to podleze zakonu, ovo je neka nvo usicarila kintu a pojma nemaju da ovde prostitucija nije legalizovana, uostalom po toj logici i jedno svratiste za dilere, jedno za secikese, sam nemojte slucajno nesto za sirotinju koja je 30 il vise godina radila pa zavrsila na ulici, e na njih pujdate izvrsitelje, sramota
  • nss

    04.05.2016 12:56
    nss
    pomislio bi covek da je u srbiji najbolje biti lopov kad ono evo jos jedne ideje
  • RIZBO

    04.05.2016 12:11
    prava prevencija bi bila da na robiju idu oni koji popularišu prostituciju, oni koji dovode osuđene kriminalce na trgove da pevaju, koji truju i uništavaju ovo malo morala što je ostalo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti