Arežina: Odluka o mojoj smeni doneta je po diktatu politike

Smenjeni direktor programa RTV Slobodan Arežina kaže da mu je u Upravnom odboru rečeno da nemaju nikakvih zamerki na njegov rad i da smatra da je njegova smena politička.
Arežina za Danas kao razloge svoje smene navodi političke pritiske, jer kako kaže, nijedno drugo razumno objašnjenje nije dobio.
 
- Zamolio sam predsednika Upravnog odbora da mi da razloge zbog čega je pokrenut proces smene. Pitao sam da li je bilo nekih grešaka i da li je koncept bio loš. On je rekao da nema primedbi na to, nego da je jedina ideja da se pokrene novi proces kreiranja programa. Zamolio sam ga još jedanput da mi kaže razloge za smenu, ali je odgovor bio isti. Meni je onda ostalo da zaključim da taj razlog nije iz sfere kojom sam se ja bavio, a to je direktor programa - kazao je Arežina.
 
On je naveo i da su u saopštenju Upravnog odbora kao razlozi smene istaknuti niska gledanosti i to što nije napravljen plan emitovanja programa.
 
- To nema veze sa mnom jer sam napravio programski koncept za 2016. i šemu za svih sedam platformi koje imamo. To su usvojili programski savet i prethodni Upravni odbor sa velikim pohvalama. Dakle, pošto nije naveden nijedan objektivan razlog, onda zaključujem da je reč o političkom pritisku. Taj pritisak vrši onaj ko ima moć i ja sada mogu do poslednjeg detalja da crtam kako ide ta linija odlučivanja, jer imam vrlo osnovane razloge za pretpostavke, ali nemam nijedan dokaz i ne želim da se bavim tom vrstom spekulacija. Zna se gde je izvor moći, sigurno se u moju smenu nije umešala neka NVO. Odluka je doneta po diktatu politike - zaključio je Arežina.
 
Podsećamo da je Upravni odbor saopštio da je "jednoglasnu odluku o smeni Arežine doneo zbog utvrđenog pada gledanosti televizijskog programa i nepostojanja Plana proizvodnje i emitovanja programa RTV-a za 2016. godinu".
 
Povodom smene reagovala su i novinarska udruženja. NUNS i NDNV tvrde da Arežinina smena ima političku pozadinu, a obrazloženje smene smatraju neprihvatljivim. UNS navodi da hitnost smene, iza koje ne stoji detaljna analiza razloga, doživljava kao stvaranje atmosfere vanrednog stanja.
  • Naki

    10.05.2016 22:33
    beda
    Program RTV nikad bolji,a direktora smenjuju.Možda zato što vođi i njegovoj stranci nije posvećeno mnoooogo više prostora u predizbornoj kampanji?Ili nema ni parova ni farme ni selo gori a baba se češlja,nema grand parada isličnih ispraznihbljuvotina,nego je program podignut na kulturan nivo.Sramota me je što živim u državi u kojoj politika određuje načine naših života i sve,ama baš sve.I to koja politika?Najprizemnija.Što bi mnogi rekli:napreDNO.
  • nss

    08.05.2016 13:26
    nss
    kada se smeni neki direktor pune novine a kada na stotine radnika ostane bez posla i na hiljade ne dobija plate nema ni naslova a ne teksta
  • Pera Mitić

    07.05.2016 22:31
    Komentar
    Pogledajte ko je postavljen na mesto v.d.
    Sačekajte da se završi konkurs, da se opkladimo ko će nastaviti sa funkcijom.
    Da li se to opet vraćaju u sedlo kadrovi iz vr
    Ko je direktor desk-a, itd
    PS
    ako ste se zapitali kako to ja ........ da insajderske informacije.
    Pozdravlja vas Pera cvećar sa malom proizvodnjom karanfila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti