Iz budžeta još 400 miliona za gradnju fabrike "Lear"

Novi Sad će sa skoro 400 miliona dinara finansirati izgradnju saobraćajnica i komunalne infrastrukture u radnoj zoni Sever IV gde će se graditi hala za potrebe američke kompanije "Lear".

Ugovor o izvođenju ovih radova je potpisan samo nekoliko dana nakon što je na tenderu Grad odabrao preduzeća koja će po ceni od dve i po milijarde dinara sagraditi halu do 1. novembra.

Radove na gradnji saobraćajne i komunalne infrastrukture koji sa PDV-om iznose tačno 390.355.484 dinara će izvesti konzorcijum koji predvodi "Energotehnika-Južna bačka" iz Novog Sada, a čine ga još "Karin komerc" iz Veternika, JKP "Put", "Potisni vodovodi" iz Horgoša i "AB & GO geosystems" iz Novog Sada.  

Inače, zanimljivo je da u ovom poslu nema striktnih rokova za završetak radova, u odnosu na druge radove.

Podsetimo da je Novi Sad već izdvojio već 600 miliona dinara za nasipanje terena u radnoj zoni Sever IV, a da će Grad prema proračunima dati ukupno više od četiri milijarde dinara da se sagradi i uredi prostor za halu. Ta hala će potom na deset godina biti iznajmljena kompaniji "Lear".

  • Branko

    19.07.2016 12:20
    PITAM SE PITAM!?
    Koja je FABRIKA u NOVOM SADU PREŽIVELA A DA JE GRAD IZGRADIO!?
    Bila "AKCIJA".
    E,a sad je kupovanje unapred za SKUPE pare,kratko trajnih fabrika...u oba slucaja POLITICARI SU jedino DOBRO PROŠLI i PROLAZE. PA DOKLE!? Nije valda MLADIMA ostalo SAMO DA POVUKU VODU???
  • Liman3

    10.05.2016 19:24
    A zasto...
    ...ne date takve uslove i domacim privrednicima koji bi otvorili vece firme ili nekima koji tek krecu s biznisom, zasto su samo stranci povlasceni novcem od nas poreznika tj novcem ovog naroda? I na kraju, lako je biti gazda sa tudjim parama! Toliko o Vucicu i SNSovim reformama!
  • Petar

    10.05.2016 18:20
    Skandal
    Za pozeleti je imati ovakvog investitora. Dolazi sa rukama u dzepovima ( praznim). Grad mu sve placa. Drzava 10000 eura po zaposlenom. I kad za dve tri godine ode odavde posto ce izvuci sav profit jer su mu radnici dzabe onda ce gradonacelik reci: Svetska kriza lose poslovanje itd. Trose nase pare. Bogate se enormno i mi cutimo i gledamo. Narode marvo najgora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti