VIDEO: Najbolji snimak GoPro kamerom napravljen u Novom Sadu

Snimak GoPro kamerom Novosađanina Zorana Marinkovića proglašen je najboljim GoPro snimkom na svetu.

Marinković je snimio je kikboksera Nenada Pagonisa kako šeta Dunavskom ulicom unapred, odnosno unazad.

"Nenada sam snimao kako se kreće unazad i stalno nešto radi tokom hoda. Svi ostali se kreću normalno. Tako snimljen film ubacujem u studio i okrećem naopako. Dobijamo efekat da se Nenad jedini kreće unapred, a svi ostali unazad", opisuje autor nagrađenog snimka Novosađanin Zoran Marinković koji je montažu, muziku i obradu u studiju sam uradio.

Kako iskreno objašnjava Zoran, ideja nije originalna, ali prvi put je pretočena u perfektno delo. Pagonisa kaže da dugo poznaje, a kroz spot je provučeno maltene sve čime se on bavi –  tu su gitara, šah, motor i naravno rukavice.

Još dodaje da je najbitnija stvar u celoj priči za sudije je upravo ta, da je film snimljen bez neke posebne pripreme i iz jednog "shota". Bez ponavljanja, bez sečenja, bez ubacivanja kadrova. To je čistih tri minuta, objašnjava Marinković.

Ovaj film je nagradio stručni tima iz GoProa. Takmičenje se dalja nastavlja u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova.

Uz Pagonisa, u filmu se pojavljuju Nency Rose sa šnaucerom Bianca Weiss, bloger Lestat Gianni, Ivan Arpaš iz Invictabikeshop-a, fizioterapeut Jasmina Nikčević sa decom Balšom i Unom, Nenadov trener Miloš, šahisti Saša i Peđa, ulični svirač Aleks Darabas, penzioner Bora Dragaš i Oliver Burda.

Opširnije o snimku i njegovom autoru možete pročitati na sajtu Luftike.

  • zeus

    10.06.2016 09:29
    Ateisti
    A niko ne spominje "Godinu kulture" od Atheist Rap-a koja je jos sredinom 90-tih snimljena slicnom tehnikom. Momci su cak morali i pesmu da pevaju unazad :)
  • Dzoni

    09.06.2016 06:40
    Vrh
    Vrhunski
  • gordon

    08.06.2016 13:00
    pa kada..
    Nisam nesto oduševljen.
    svaka cast na trudu ali bas da je najbolji na svetu...
    aj ako vi kazete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti