Novi protest zaposlenih u Apoteci "Novi Sad"

Zaposleni u Apoteci "Novi Sad" održaće u sredu, 29. juna drugi protest zbog lošeg finansijskog stanja u toj ustanovi.
Kako se navodi u saopštenju, nakon protesta održanog 15. juna, zaposleni nisu dobili zadovoljavajući odgovor na zahteve koji su predati predstavnicima Grada. Tada je najavljeno da će se oformiti radna grupa koja bi trebalo da reši probleme ove ustanove, a bila bi sastavljena od predstavnika Apoteke i Grada. Međutim, to se još uvek nije dogodilo, zbog čega će se radnici uputiti u novu protestnu šetnju do Gradske kuće.
 
"Iako je iskazana spremnost i rešenost Grada da pomogne, adekvatna reakcija je ipak izostala. Svi napori zaposlenih da, u međuvremenu, pokrenu dogovore, ostali su bez efekta. Posle prvog protesta zaposlenih sudbina Apoteke Novi Sad i dalje je neizvesna", navodi se u saopštenju. 
 
Radnici naglašavaju da je Grad Novi Sad, kao osnivač Apoteke, godinama unazad upozoravan na poteškoće u poslovanju Apoteke, kao i na kontinuirano gomilanje problema. 
 
"Uprkos tome nastala je situacija da je zbog nagomilanog duga dovedeno u pitanje očuvanje i održavanje zdravlja naših sugrađana, ali i egzistencije porodica zaposlenih u Apoteci. Za nastalu situaciju i probleme u poslovanju nisu odgovorni zaposleni, i zbog toga od odgovornih zahtevamo da nam se obezbede normalni uslovi za rad, i redovna primanja", poručili su ovoj ustanovi.
 
Pre najave formiranja radne grupe iz Kabineta gradonačelnika za 021.rs je rečeno da će se sačekati konstituisanje Republičke Vlade, te će, u saradnji sa Ministarstvom, pokušati da pronađe sistemsko rešenje za sve apoteke koje su suočene sa ovim problemom. 
 
Podsećamo da dug Apoteke "Novi Sad" iznosi oko 233 miliona dinara, što je svrstava među najzaduženije državne apoteke, odmah posle pančevačke i šabačke. Prema podacima Ministarstva finansija, Apoteka  ima preko 5.000 neizmirenih obaveza. Više o problemima u ovoj ustanovi možete pročitati OVDE.
 
Protest apotekara počeće u 10 časova ispred Apoteke "Bulevar".
  • Monopol

    29.06.2016 08:01
    aqva
    Ne razumem o čemu pišete? Koji je to lek garantovan zdravstvom, koja je to garantovana zdravstvena zaštita jednako dostupna svima?
    Meni kao pacijentu garantovano je sve na paipiru. U praksi nema ništa! Ako hoću da se lečim u normalnim rokovima i da koristim lekove, ponovo privatno plaćam. Na recept dobijam mrvice.
  • 200 radnih mesta

    28.06.2016 22:38
    Raskoljikov
    Ako sami zaradjujete svoje plate, ne razumem čemu štrajk? Isplatite ih od zarade i dobiti koju ste ostvarili! Ali problem je što vi niste zaradili,već napravili gubitak u poslovanju, koji gradjani treba da plate.
    Da Vas obavestim, zarada je onaj deo koji preostane kada se plate svi troškovi i pokriju gubici.
  • aqua

    28.06.2016 20:56
    @monopol
    Gospodine Monopol,

    sto se tice jeftinijeg leka, pa lek nije roba pa da bude skuplji i jeftiniji, nego je to nasusna potreba onih koji bez njega ne mogu i mora se po istoj ceni nabaviti od Subotice, preko Novog Sada,Valjeva, do Vranja i u svakom selu i zaseoku.Danas je lek jeftiniji u velikim centrima, gde je veca utakmica i veca kupovna moc, a skuplji tamo gde na manje stanovnika imate jednu apoteku,gde nema trzisne utakmice i gde je manja kupovna moc pacijenata.Lek je garantovan zdravstvom, svakom od nas, pod istim uslovima, samo to ne prihvataju oni koji su u ovom poslu, a nisu apotekari. A posto ce se prodavati farba za kosu ili krema od gmizavca nije vazno, tome i nije mesto u apoteci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti