Novosađani žele Gradsku bolnicu, a mladi megalomanski šoping centar

Izgradnja Gradske bolnice, koju je najavila svaka lokalna vlast u poslednje dve decenije varajući tako građane pred izbore, prioritet je za Novosađane koji žive u gradu u kojem se broj stanovnika duplirao od devedesetih.

Čak dve trećine njih (65,2%) se u anketi koju je po upitu Radija 021 sprovela agencija Ninamedija izjasnilo da bi im to bio prvi zadatak kojem bi se posvetili da su oni gradska vlast.

Među odgovorima o važnim investicijama za Novi Sad, 12% se opredelilo za tramvajsku liniju, a tek svaki deseti za novu zgradu Radio-televizije Vojvodine.

U ponuđenim odgovorima pred Novosađanima se našla i izgradnja modernog Doma kulture i tu ideju podržava njih 6%, a neverovatno zvuči podatak da bi, da su vlast, čak 3% građana gradilo najveći šoping centar na Balkanu.

U ovoj anketi mladi su ubedljivo najveća grupa koja se izjašnjava da bi gradili šoping centar. Inače, žene su više nego muškarci opredeljene za Gradsku bolnicu, dok više muškaraca od žena preferira izgradnju tramvajske linije.

Porastom godina starosti opada broj onih koji bi gradili tramvajsku liniju, a raste broj onih koji bi gradili novu zgradu RTV-a. Za novu zgradu RTV je više građana iz gradskog, a za bolnicu više iz vangradskog dela Novog Sada.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 10. do 15. avgusta, telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika na teritoriji grada Novog Sada.

  • *

    23.08.2016 10:31
    *
    Novi Sad ne može imati najveći šoping centar na Balkanu jer se ne nalazi na Balkanu - gradivo osnovne škole
  • milanm

    23.08.2016 08:12
    posao
    prvo resavati problem nezaposlenosti koji je ogroman, pa cemo onda za ostalo lako. sta nam vredi sve to kad nemamo para. evropski smo rekorderi po broju nezaposlenih visokoobrazovanih, cak svaki cetvrti nezaposleni pripada ovoj kategoriji, toga nema nigde ni u srbiji, a siguran sam ni u ostatku evrope. dok god je nezaposlenih 50ak hiljada (toliko je samo na evidenciji upisano) cena rada ce biti niska.
    postali smo magnet za privlacenje jeftine radne snage, oborise cenu rada totalno. to su najcesce studenti koji tu ostaju nakon studija. standard i raslojavanje u ns nikad nisu bili nizi. to jedino moze da omoguci industrija, bilo koje vrste, tek kad se nezaposlenost drasticno smanji pocece da rastu i plate. usluzni sektor ne vredi nista kad nema ko da ih plati, kao ni trgovina, posto potrosnja pada. banke se polako izvlace iz drzave jer nemaju vise visoke profitne stope. gradjevina je stala, sto je i ocekivano, praznih stanova koliko hoces, niko nema para za kupovinu.
    dok god je ponuda radne snage velika plate ce biti male. smanjiti broj studenata sa neverovatnih 65000 na 40ak, smanjiti broj odeljenja u gimanzijama i ekonomskoj skoli, pojacati zanate. ne moraju svi na fakultet, neko mora i da radi, zaradi, da puni budzet. tek tada moze doci do nekog pomaka, ovo je sve presipanje iz supleg u prazno.
  • Kaligula

    22.08.2016 20:12
    Zato je ova vlast nasla zlatnu sredinu i sad rusi parkinge, drvece iigralista igradi baletsko-muzicke skole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti