Idejni projekat Fruškogorskog koridora predstavljen potencijalnim kineskim partnerima

Juče je u Vladi Vojvodine predstavljen idejni projekat Fruškogorskog koridora predstavnicima kineske građevinske kompanije "„China Shandong International Economic & Technical".

Ova kompanija je potencijalni partner u izgradnji autoputa Novi Sad-Ruma, čija ukupna dužina treba da iznosi 34,2 kilometra. U toku je izrada planova detaljne regulacije, a do sada je urađen i generalni projekat.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Pokrajinska vlada podneli su zahtev da se u budžetu Vlade Republike Srbije planiraju sredstva za rešavanje imovinskih pitanja na trasi za izgradnju novog puta Novi Sad-Ruma.

Podsetimo, gradnja autoputa Novi Sad - Ruma - Šabac, sa tunelom kroz Frušku goru, počeće 2017. godine.

Fruškogorski koridor će povezati Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Rumunije. Najvažniji značaj koridora Novi Sad - Ruma sa tunelom je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnjaka preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.
 

  • Stevan

    18.05.2017 11:43
    Odlicno
    Interesuje me dali ce biti povezani Irig Vrdnik i ostali deo srema sa autoputem inace dobro je da su se setili da nesto urade i u Sremu.
  • nsss

    20.09.2016 14:04
    nss
    i obavezno jedan privremeni most
  • ĐURA

    20.09.2016 12:16
    SAMO KINEZ
    DA GRADE,druge ne priznajem,pa kolko košta da košta!?
    Hoću da doživim otvaranje puta dok sam mlad....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti