Biće Žeželjevog mosta, ali neizvesno kada

Gradnja Žeželjevog mosta kasni već oko tri godine i potpuno je neizvesno kada će biti završena jer se rokovi sve više odlažu.

Mada su poslednje procene bile da će biti završen krajem naredne godine, a pre nekoliko dana to su potvrdili i čelnici Grada, Pokrajine i Republike prilikom obilaska radova, na osnovu plaćanja troškova iz budžeta izgleda da ne ide sve tako glatko.

Naime, novosadska Skupština je na poslednjoj sednici odobrila da se u ovoj godini izdvajanja za Žeželjev most smanje za 270 miliona dinara, tako da će Novi Sad kao jedan od sufinansijera izgradnje dati samo 90 miliona dinara u 2016. godini.

U samom obrazloženju odluke se navodi da se izdaci umanjuju zbog kašnjenja i pomeranja rokova.

"Zbog nepovoljnih hidroloških uslova i visokog vodostaja Dunava, nastavljeno je kašnjenje i pomeranje rokova za izgradnju rečnog stuba S3, zbog čega je došlo i do pomeranja roka za "lansiranje" malog i velikog luka na stubove mosta i završetak izgradnje", navodi se u odluci o smanjenu izdvajanja.

Precizira se i da će se ta sredstva preusmeriti za narednu godinu kako bi se finansirala izgradnja i završetak gradnje železničkog mosta.

Podsetimo da je most je trebalo da bude završen do novembra 2013. godine, a dogovorena cena na početku bila je 45,3 miliona evra, a radovi se finansiraju iz budžeta EU, Republike, Grada Novog Sada i Pokrajine. Zbog mnogobrojnih problema sa izvođačima radova, kao i sporom oko plačanja između državnih organa i drugih problema na gradilištu radovi se stalno odlažu

  • nss

    29.09.2016 17:43
    n ss
    klasican dokaz da nema niko normalan ni u republickoj ni pokrajinskoj ni gradskoj vladi...ovo je sramota gledati,ovo ruglo koje nikada nece biti gotovo je vec pohabano i rastura se...sreca dobili smo dina park a i akva je na vidiku....kakcve budale
  • dzo

    28.09.2016 21:31
    Paradoks cele situacije je da i kada se otvori taj most, bice vec toliko mator da ce moci komotno novi da se gradi pa tako u nedogled... kao i sve "tradicionalno" u turskim provincijama.
  • Johhy

    28.09.2016 17:49
    Turci za TRI GODINE premostili Bosfor drugim mostom sa DESET TRAKA !!! A ni ovo sr*nje metalno ne mozemo 10god
    Pa koga vi Z?!?! Ee Vucicu .... eee Vucecicu eee Zoraanaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti