Nijedan splav na Dunavu nema dozvolu, lakše im da plaćaju kazne

Nijedno od 18 plovila u kojima se odvija ugostiteljska delatnost duž obale Dunava nema dozvolu za korišćenje vodenog pojasa, a Saobraćajna inspekcija nema mogućnosti da ih ukloni.
Ove godine dva puta su bile objavljene javne nabavke za vodenog pauka, odnosno plovila s potiskivačem i tegljačem, ali se na oglas nije javilo nijedno preduzeće. U toku je priprema dokumentacije za novi javni oglas. 
 
Glavni saobraćajni inspektor Siniša Vujanović za "Dnevnik" kaže da su protiv vlasnika pokrenuti upravni i prekršajni postupci, ali bez obzira na to, nijedan od njih nije uklonio plovilo ili pak obnovio godišnji zakup radi korišćenja vodenog pojasa.
 
"Za dva plovila u proteklih pola godine su istekla odobrenja za korišćenje dela obale i vodenog prostora na Dunavu, a za ostala pre više od godine. Više puta je inspekcija pokretala prekršajne postupke protiv tih vlasnika, koji su zbog toga i novčano kažnjavani, ali im to, izgleda, ništa ne znači", kaže Vujanović. 
 
Predviđene novčane kazne za prekršaj pravnog lica iznose od 5.000 dinara do pola miliona, dok je za prekršaj odgovornog lica u preduzeću ili drugog pravnog lica predviđen iznos od 25.000 do 250.000 dinara.
 
Inače, taksa koji ti preduzentici treba da plate JP "Vode Vojvodine" za korišćenje vode ove godine košta 364 dinara po kvadratnom metru plovila, dok Grad Novi Sad ubira taksu za izdavanje odobrenja od Gradske uprave za saobraćaj i puteve u visini od 1.000 dinara. Iz tih iznosa, kaže glavni saobraćajni inspektor, može se videti da vlasnike plovila godišnje takse ne koštaju mnogo.
  • nss

    06.12.2016 06:56
    nss
    i onda vlast tvrdi da je zakon jednak za sve....za nepropisno parkiranje je veca kazna nego ovoj beogradskoj mafiji koja se rasirila po nasem gradu i niko im nista ne da ne moze nego nece jer su dobili no no po usima...cija li je sada licna karta nestala?
  • DTD

    05.12.2016 16:08
    Cvik cangla i rešen problem.
  • Detelina

    05.12.2016 15:57
    Ruka ruku mije
    Kako da inspekcija kazni vlasnika ili ukloni plovilo,kada su mnogi inspektori drugari sa vlasnicima.Zajedno jedu,piju...Kod nas ce uvek biti ovakvih stvari i uvek je bilo samo u vecoj ili manjoj meri,jer takva smo sorta ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti